Forum Discussion

crazegi's avatar
2 years ago
Solved

Nie mogę grać w żadną grę origin

Dzień dobry, chciałem dzisiaj zagrać w Batllefield 3 lecz gdy uruchamiam kampanię,  pojawia się komunikat że nie można było aktywować gry za pomocą mojego konta i musze wprowadzić klucz aktywacyjny, gdy próbuje go wprowadzić pojawia się komunikat że jestem offline tylko że jestem online. Mam również kupiony batllefield 2042 lecz też nie mogę w niego grać bo pojawia się jakiś błąd w EA app który mówi że EA app chce zainstalować Tą grę tylko że istnieje i mam ją uruchomić ponownie. Proszę o pomoc bo jest to niedopuszczalne by zabierać możliwość grania w zakpione gry ludziom.

7 Replies

• Nie działa Crysis 1. Kupiona wersja trilogy. Wyskakuje błąd :

Gra już naprawiana w EA App, resetowany komputer i nic. Proszę o pomoc lub zwrot pieniędzy. 

• MrocznyEskalator's avatar
    MrocznyEskalator
    Seasoned Newcomer
    9 days ago

komunikat wyświetlił się na nowym koncie administratora i wchodzac z tego konta do folderu C:\

nie ma w nim folderu Program Data

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    9 days ago

Utwórz na komputerze nowe konto administratora w oparciu o instrukcję zamieszczoną TUTAJ.

Następnie uruchom EA app i z Biblioteki gier włącz CRYSIS 2. Jeśli komunikat wyświetli się ponownie, wykonaj zalecenia oznaczone w tym poście jako rozwiązanie (upewnij się, że przechodzisz do folderu Program Data a nie Program Files):

1. Przejdź do folderu: C:\ProgramData\Electronic Arts\EA Services\License

Program Data jest folderem ukrytym

1. Wytnij i przenieś do osobnego folderu wszystkie pliki .dlf

- folder Licence ma pozostać pusty

1. Wyczyśćpamięć podręczną aplikacji EAi zrestartuj EA app.
  • MrocznyEskalator's avatar
    MrocznyEskalator
    Seasoned Newcomer
    10 days ago

Witam, zrobiłem zalecane kroki jednak nic to nie pomogło, co do powtórzenia tych kroków z poziomu nowego konta administratora, nie wiem o co chodzi i jak to zrobić, proszę o pomoc, bo  jest to naprawdę frustrujące, że nie mogę zagrać w zakupioną grę.

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    12 days ago

Dzięki za Twój wpis MrocznyEskalator​ 

Dodatkowo wykonaj czyszczenie pamięci podręcznej DNS. Upewnij się, że EA app jest zainstalowany w lokalizacji domyślnej. Dodaj także pliki EADesktop.exe, EALauncher.exe i EABackgroundService.exe do listy wyjątków programu antywirusowego i zapory sieciowej (firewall). 

Jeśli po wykonaniu tych zaleceń, sytuacja się utrzyma:

• Mam identyczny problem lecz z grą Crysis 2, zrobiłem jak zalecaliscie,  lecz problem nie został rozwiązany. Nic sie nie zmieniło 

Featured Places

Node avatar for EA app Problemy techniczne i błędy

EA app Problemy techniczne i błędy

Masz problemy z EA app? Dołącz do nas, aby zgłaszać błędy i znaleźć pomoc w kwestiach pobierania, DLC, zakupów oraz błędów logowania.Latest Activity: 3 days ago
1,592 Posts