Forum Discussion

HoIyPunishment's avatar
HoIyPunishment
Rising Novice
2 years ago
Solved

Nie mogę odłączyć konta Xbox live

Witam,

Wczoraj zmarnowałem jakieś 3h na kontakt z supportem przez live chat, który jest totalnie niekompetentny, nie mówi w języku Polskim (prawdopodobnie osoby hinduskiego pochodzenia, próbujące przetłumaczyć to co się do nich pisze), nie umie czytać ze zrozumieniem, nie potrafi logicznie myśleć, nie rozumie ciągu przyczyna-skutek oraz nie potrafi nic poza klepaniem bezsensownych formułek za pomocą klawiszy ctrl+c i ctrl+v.  Chętnie bym wystawił każdej z tych osób ocenę 0/10 lecz niestety nie widziałem takiej możliwości.

Przechodząc już powoli do sedna problemu (po tej fali frustracji z poprzedniego akapitu). Kiedyś posiadałem konto EA, do którego nie pamiętam żadnych danych (było to konto założone lata temu, z którego notabene nie pamiętam nawet czy aktywnie korzystałem - raczej też na nim nic nie kupiłem w sklepie). Wiem tylko (po serii prób i błędów) jaki został użyty e-mail do jego stworzenia. E-mail ten jednak już nie istnieje, ponieważ był założony na domenie o2.pl i został  lata temu usunięty za brak aktywności. Do tego konta został kiedyś podpięty profil Xbox live (w sumie nie pamiętam nawet po co), którego używam do dziś. Od kilkunastu lat mam także „nowe” konto EA już zarejestrowane przy użyciu maila na domenie gmail, które jest systematycznie używane (mail jak i konto EA). Problem polega na tym, że chcę podlinkować te konto Xbox live do konta EA, którego używam. Mam wszystkie dane „nowego” konta EA oraz konta Xbox live - jestem ich właścicielem przez lata.

Przesłałem do supportu screenshoty pokazujące zakładki oraz tagi gracza na obu platformach (po zalogowaniu na nie), tłumaczyłem, że nie interesuje mnie odzyskiwanie/zalogowanie/jakakolwiek ingerencja z mojej strony w stosunku do starego konta EA (zasugerowałem, że równie dobrze może ono zostać usunięte), zaoferowałem nawet nagranie filmów i upload ich na YouTube by pokazać, że posiadam oba konta („nowe” EA i Xbox live) oraz dostęp do nich. Moja jedyna prośba kierowana w stronę supportu, to usuniecie powiązania mojego konta Xbox live z kontem EA (jakiekolwiek by ono nie było) - resztą już się zajmę sam. Jak na razie nic to nie dało.

W związku z powyższym, moje pytania brzmią:

1. Czy istnieje w Polsce jakikolwiek numer telefonu do supportu EA, tak aby można było porozmawiać z inną rozumną osobą i rozwiązać ten problem?

2. Czy EA posiada jakiekolwiek osoby pracujące w supporcie, które mają zdolności pozwalające na faktyczną rozmowę (a nie klepiące w kółko te same bezsensowne formułki) i możliwości rozwiązywania problemów związanych z ich platformą?

3. Czy istnieje jakaś inna forma kontaktu z supportem EA w tej sprawie?

4. Czy ktoś na tym forum miał podobną sytuację i jakimś cudem rozwiązał ją z supportem EA (jak tak to prosiłbym o podesłanie kroków, jakie należy w tym celu wykonać)?

Pozdrawiam, Amadeusz.

• Dzień dobry,

Po wczorajszym dniu, gdzie niemiłosiernie się zdenerwowałem na brak kompetencji supportu, udało mi się rozwiązać problem - wystarczyła tylko chęć do pomocy ze strony supportu (a nie klepanie formułek jak poprzedni agenci).

Jeżeli ktoś będzie miał taki sam problem jak ja, najłatwiej jest to rozwiązać za pomocą nowego ticketu i trochę obejść te dziwne oraz niepotrzebne procedury.W opisie sprawy wystarczy napisać, że ktoś się Wam włamał na konto xbox live i połączył ze swoim kontem. Trzeba to krok po kroku opisać, napisać o tym, że ma się dostęp do konta xbox live, który został przywłaszczony przez "włamywacza" oraz dostęp do swojego własnego konta a nie zna się ani konta włamywacza ani żadnych danych na ten temat. Po weryfikacji swojego konta połączenie zostanie usunięte przez support i w końcu będziecie mogli połączyć swoje oba konta.

Jeżeli chodzi o sposób od @EA_Kuba, może by zadziałał, może nie - nie próbowałem. Mój sposób zadziałał w 100% i w sumie tak ta sprawa powinna zostać rozwiązana od początku - w 10 min.

Pozdrawiam.

2 Replies

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    2 years ago

Hej @HoIyPunishment 

@HoIyPunishment  napisał/a:

(...)
    Wiem tylko (po serii prób i błędów) jaki został użyty e-mail do jego stworzenia. E-mail ten jednak już nie istnieje, ponieważ był założony na domenie o2.pl i został  lata temu usunięty za brak aktywności.
    (...)

Jeśli znasz adres email, który został użyty do rejestracji konta EA i wiesz, że został on usunięty, to załóż ponownie adres email wykorzystując te same dane. W ten sposób odzyskasz dostęp do "starego" konta EA od którego będziesz mógł samodzielnie odpiąć swoje konto Xbox. 

• HoIyPunishment's avatar
    HoIyPunishment
    Rising Novice
    2 years ago

Dzień dobry,

Po wczorajszym dniu, gdzie niemiłosiernie się zdenerwowałem na brak kompetencji supportu, udało mi się rozwiązać problem - wystarczyła tylko chęć do pomocy ze strony supportu (a nie klepanie formułek jak poprzedni agenci).

Jeżeli ktoś będzie miał taki sam problem jak ja, najłatwiej jest to rozwiązać za pomocą nowego ticketu i trochę obejść te dziwne oraz niepotrzebne procedury.W opisie sprawy wystarczy napisać, że ktoś się Wam włamał na konto xbox live i połączył ze swoim kontem. Trzeba to krok po kroku opisać, napisać o tym, że ma się dostęp do konta xbox live, który został przywłaszczony przez "włamywacza" oraz dostęp do swojego własnego konta a nie zna się ani konta włamywacza ani żadnych danych na ten temat. Po weryfikacji swojego konta połączenie zostanie usunięte przez support i w końcu będziecie mogli połączyć swoje oba konta.

Jeżeli chodzi o sposób od @EA_Kuba, może by zadziałał, może nie - nie próbowałem. Mój sposób zadziałał w 100% i w sumie tak ta sprawa powinna zostać rozwiązana od początku - w 10 min.

Pozdrawiam.

Featured Places

Node avatar for EA app Problemy techniczne i błędy

EA app Problemy techniczne i błędy

Masz problemy z EA app? Dołącz do nas, aby zgłaszać błędy i znaleźć pomoc w kwestiach pobierania, DLC, zakupów oraz błędów logowania.Latest Activity: 7 hours ago
1,733 Posts