Forum Discussion

bartek1978's avatar
bartek1978
Seasoned Newcomer
21 days ago
Solved

kod błędu INST-21-25006

Witam

Tak jak w temacie - aplikacja działała i nagle przestała. Próbowałem wszystkiego - uruchom jako administrator itp. Odinstalowałem i nie mogę jej zainstalować - pokazuje się właśnie taki błąd. System to Windows 7

• Hej wszystkiem 

Rozumiem Waszą frustrację , szczególnie jeśli wszystko działało wcześniej i nagle przestało.

Warto jednak wyjaśnić jedną ważną rzecz: wsparcie dla systemu Windows 7 zostało zakończone przez Microsoft już kilka lat temu i system ten nie otrzymuje aktualizacji bezpieczeństwa. Z tego powodu wiele nowych aplikacji (w tym EA app) nie jest już rozwijanych ani testowanych pod kątem działania na tym systemie.

EA musi brać pod uwagę bezpieczeństwo użytkowników oraz stabilność działania swoich usług, dlatego wspierane są wyłącznie systemy, które nadal otrzymują aktualizacje (Windows 10 i 11).

To, że aplikacja działała wcześniej, mogło wynikać z tego, że starsze wersje były jeszcze kompatybilne — jednak wraz z kolejnymi aktualizacjami wymagania techniczne rosną i wsparcie dla starszych systemów jest wycofywane.

Niestety w tej sytuacji jedynym pewnym rozwiązaniem jest przejście na nowszy, wspierany system operacyjny.

10 Replies

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    20 days ago

Hej bartek1978​ 

Minimalne wymagania aplikacji EA app to Windows 10/11. Obawiam się, że aplikacji nie będzie można zainstalować na starszym systemie. 

EA app na systemy Windows jest dostępna dla wszystkich graczy z (co najmniej) 64-bitowymi komputerami PC z systemem Windows 10 lub 11. EA app dla komputerów Mac jest dostępna dla graczy korzystających z systemu macOS Catalina lub nowszego.

https://www.ea.com/pl-pl/ea-app?setLocale=pl-pl

• krisX1Carbon's avatar
    krisX1Carbon
    Seasoned Newcomer
    20 days ago

Mam to samo. Działo i magicznie przestało. Chociaż aktualizacje są wymuszane inie m powrotu do poprzedniej wersji,

• bartek1978's avatar
    bartek1978
    Seasoned Newcomer
    19 days ago

To jakim cudem działała na tymże systemie wcześniej?  

• bartek1978's avatar
    bartek1978
    Seasoned Newcomer
    19 days ago

Wcześniej był Origin - jaki był, taki był - ale przynajmniej działał. EA app to jakaś porażka. Gram w Fifę wiele lat, mam stary sprzęt, owszem i gram w starą Fifę 14, która moim zdaniem jest jedną z najlepszych w historii. Mam powgrywanych mnóstwo dodatków, zapisane postępy w grze i teraz co? EA wymaga żebym kupił nowego komputer i nową Fifę? To jest pstryczek w nos dla starszych graczy. Poza tym, tak jak napisałem - działała przez 2 lata, co się nagle wydarzyło że przestała?

• kaja321's avatar
    kaja321
    Rising Newcomer
    18 days ago

Czy udało się to naprawić. Ja na win 7 pro 64 nie mogę dokończyć instalacji aplikacji. Pracuje prawie do końca i przerywa z kodami błędów. Czy ktoś umie rozwiązać? Nie chce zmieniać systemu na nowszy. 

• krisX1Carbon's avatar
    krisX1Carbon
    Seasoned Newcomer
    17 days ago

Ja mam także WIN 7 64 i dziej się u mnie dokładnie tak  samo. EA przestało się uruchamiać wiec musiałem przeinstalować i już sie nie dało :( i nic :(

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    15 days ago

Hej wszystkiem 

Rozumiem Waszą frustrację , szczególnie jeśli wszystko działało wcześniej i nagle przestało.

Warto jednak wyjaśnić jedną ważną rzecz: wsparcie dla systemu Windows 7 zostało zakończone przez Microsoft już kilka lat temu i system ten nie otrzymuje aktualizacji bezpieczeństwa. Z tego powodu wiele nowych aplikacji (w tym EA app) nie jest już rozwijanych ani testowanych pod kątem działania na tym systemie.

EA musi brać pod uwagę bezpieczeństwo użytkowników oraz stabilność działania swoich usług, dlatego wspierane są wyłącznie systemy, które nadal otrzymują aktualizacje (Windows 10 i 11).

To, że aplikacja działała wcześniej, mogło wynikać z tego, że starsze wersje były jeszcze kompatybilne — jednak wraz z kolejnymi aktualizacjami wymagania techniczne rosną i wsparcie dla starszych systemów jest wycofywane.

Niestety w tej sytuacji jedynym pewnym rozwiązaniem jest przejście na nowszy, wspierany system operacyjny.

• EA_Kuba​ poproszę o informację, jak można się zgłosić po zadośćuczynienie od EA za zakup gier, których kompatybilność przestała nagle działać, a które nadal można było zakupić przez systemu starsze niż Windows 10/11

Featured Places

Node avatar for EA app Problemy techniczne i błędy

EA app Problemy techniczne i błędy

Masz problemy z EA app? Dołącz do nas, aby zgłaszać błędy i znaleźć pomoc w kwestiach pobierania, DLC, zakupów oraz błędów logowania.Latest Activity: 13 hours ago
1,733 Posts