3 years ago
Nie pamiętam swojego maila, który wykorzystał
Witam. Nie mogę się zalogować na swoje konto EA. Aplikacja żąda potwierdzenia tożsamości, jednak ja nie pamiętam swojego maila i nie mam do niego dostępu. Znam swoje EA ID i hasło i kiedy loguję się aplikacja żąda potwierdzenia tożsamości poprzez e-mail. Numeru telefonu nie podawałam, więc ta opcja odpada. Teraz używam innego konta, jednak na tamtym mam wszystkie swoje gry i dodatki.
Proszę o pilną pomoc.
Z góry dziękuję.
- @wanessakalina Bardzo źle, że nie zapisałaś sobie tego adresu email... Jeśli w tym czasie nie zmieniałaś sprzętu, nie dodawałaś oprogramowania, etc, to istnieje nikła szansa na odzyskanie maila.
Przypomnij sobie z jakiej przeglądarki korzystałaś, i wejdź w jej ustawienia. W mojej przeglądarce google chrome mam trzy kropki na górze po prawej stronie okna przeglądarki (w samym rogu, za paskiem adresu. Jeśli także korzystasz z google to rozwiń te kropki i zjedź na dół do ustawień, rozwiń ustawienia i z menu po lewej stronie okna i wybierz autouzupełnianie i hasła. Rozwiń to. Tutaj masz zapisane hasła, których używałaś logując się na różne strony, pod warunkiem, że pozwoliłaś systemowi zapisać te hasła (przeglądarka zawsze pyta, czy zapisać hasło - jeśli kliknęłaś tak, to powinnaś tutaj znaleźć). Przypomnij sobie na jakim portalu zakładasz pocztę - mam nadzieję, że nie na wszystkich możliwych. Najczęstsze używane portale to wirtualna polska, interia, onet, google... Nie ma tego aż tak dużo... Odszukaj nazwy tych portali w liście miejsc, które odwiedzałaś - może w ten sposób przypomnisz sobie również nazwę konta... Jeśli zapisałaś sobie (lub pamiętasz) co podawałaś zakładając konto - to napisz do administracji portalu (każdy portal podaje dane do kontaktu) z prośbą o pomoc w odzyskaniu konta. Nie będziesz pierwszą osobą, która to robi i admini próbują pomóc, ale pod warunkiem, że zadałaś sobie choć tyle trudu, by zapamiętać co napisałaś zakładając konto.
Sama kiedyś również odzyskałam w ten sposób konto, na którym mi bardzo zależało. Ale pamiętałam dane, które wpisałam w formularzu konta. Na przyszłość oprócz bezwzględnego prowadzenia notesu z zapisanymi hasłami i innymi ważnymi danymi, także tymi, które podajesz przy zakładaniu konta - zostawiaj sobie furtkę bezpieczeństwa poprzez podanie numeru telefonu do kontaktu lub innego adresu email, na który może ci przyjść nowe, zresetowane hasło.
Jeśli nie odnajdziesz swojego adresu mailowego - załóż inny (stosując zasady opisane wyżej - zapisz sobie dane tego konta adres i hasło, skontaktuj się z pomocą EA na czacie i może uda się powiązać twoje stare konto z nowym adresem mailowym, na które będzie ci można wysłać kod potrzebny do odzyskania konta, ale tego, czy je odzyskasz nie mogę obiecać.