Forum Discussion

wanessakalina's avatar
2 years ago
Solved

Nie pamiętam swojego maila, który wykorzystał

Witam. Nie mogę się zalogować na swoje konto EA. Aplikacja żąda potwierdzenia tożsamości, jednak ja nie pamiętam swojego maila i nie mam do niego dostępu. Znam swoje EA ID i hasło i kiedy loguję się ...
  • Aschantka's avatar
    2 years ago
    @wanessakalina Bardzo źle, że nie zapisałaś sobie tego adresu email... Jeśli w tym czasie nie zmieniałaś sprzętu, nie dodawałaś oprogramowania, etc, to istnieje nikła szansa na odzyskanie maila.
    Przypomnij sobie z jakiej przeglądarki korzystałaś, i wejdź w jej ustawienia. W mojej przeglądarce google chrome mam trzy kropki na górze po prawej stronie okna przeglądarki (w samym rogu, za paskiem adresu. Jeśli także korzystasz z google to rozwiń te kropki i zjedź na dół do ustawień, rozwiń ustawienia i z menu po lewej stronie okna i wybierz autouzupełnianie i hasła. Rozwiń to. Tutaj masz zapisane hasła, których używałaś logując się na różne strony, pod warunkiem, że pozwoliłaś systemowi zapisać te hasła (przeglądarka zawsze pyta, czy zapisać hasło - jeśli kliknęłaś tak, to powinnaś tutaj znaleźć). Przypomnij sobie na jakim portalu zakładasz pocztę - mam nadzieję, że nie na wszystkich możliwych. Najczęstsze używane portale to wirtualna polska, interia, onet, google... Nie ma tego aż tak dużo... Odszukaj nazwy tych portali w liście miejsc, które odwiedzałaś - może w ten sposób przypomnisz sobie również nazwę konta... Jeśli zapisałaś sobie (lub pamiętasz) co podawałaś zakładając konto - to napisz do administracji portalu (każdy portal podaje dane do kontaktu) z prośbą o pomoc w odzyskaniu konta. Nie będziesz pierwszą osobą, która to robi i admini próbują pomóc, ale pod warunkiem, że zadałaś sobie choć tyle trudu, by zapamiętać co napisałaś zakładając konto.
    Sama kiedyś również odzyskałam w ten sposób konto, na którym mi bardzo zależało. Ale pamiętałam dane, które wpisałam w formularzu konta. Na przyszłość oprócz bezwzględnego prowadzenia notesu z zapisanymi hasłami i innymi ważnymi danymi, także tymi, które podajesz przy zakładaniu konta - zostawiaj sobie furtkę bezpieczeństwa poprzez podanie numeru telefonu do kontaktu lub innego adresu email, na który może ci przyjść nowe, zresetowane hasło.
    Jeśli nie odnajdziesz swojego adresu mailowego - załóż inny (stosując zasady opisane wyżej - zapisz sobie dane tego konta adres i hasło, skontaktuj się z pomocą EA na czacie i może uda się powiązać twoje stare konto z nowym adresem mailowym, na które będzie ci można wysłać kod potrzebny do odzyskania konta, ale tego, czy je odzyskasz nie mogę obiecać.

Featured Places

Node avatar for EA app Problemy techniczne i błędy

EA app Problemy techniczne i błędy

Masz problemy z EA app? Dołącz do nas, aby zgłaszać błędy i znaleźć pomoc w kwestiach pobierania, DLC, zakupów oraz błędów logowania.Latest Activity: 21 hours ago
1,733 Posts