Forum Discussion

Lucir88's avatar
2 years ago
Solved

Niemożliwe zalogowanie się do konta EA ID.

Cześć,

Założyłem konto EA ID na konsoli XBOX, gram w Fifa 23.
Do tak założonego konta nie mogę się zalogować adresem pocztowym przez przeglądarkę internetową lub w aplikacji EA APP na PC.
Stale przy próbie logowania otrzymuje komunikat "Your credentials are incorrect or have expired. Please try again or reset your password.".

Używając EA ID jestem w stanie jedynie zalogować się w aplikacji EA APP an PC. Niestety aplikacji posiada jedynie podstawowa obsługę konta.

Wykonuję procedurę resetowania hasła z linku który przychodzi na email, jednak nie przynosi to żadnego skutku.

Zakładałem zgłoszenia o wsparcie jednak dostawałem standardowe odpowiedzi, które nie rozwiązywały mojego problemu. Liczę na pomoc moderatorów.

Pozdrawiam,
L.

5 Replies

• Aschantka's avatar
    Aschantka
    Seasoned Veteran
    2 years ago
    @Lucir88 Spróbuj skontaktować się telefonicznie z pomocą techniczną. Ale zanim to zrobisz - spróbuj zmienić używaną przeglądarkę na inną. Na przykład Edge jeśli jesteś posiadaczem windows 10 lub 11
  • Lucir88's avatar
    Lucir88
    2 years ago

Platforma to Windows 10 22H2.

Edge, Opera, Firefox, nie ma znaczenia. Na każdej przeglądarce jest ten sam komunikat, identyczne zachowanie.

Problem leży po stronie EA.

• kreatora's avatar
    kreatora
    Hero (Retired)
    2 years ago
    @Lucir88

To pierwsze tego typu zgłoszenie od użytkownika konsoli XBox , więc podejrzewam, że problem raczej nie leży po stronie EA, ale coś jest nie tak z Twoją konsolą. Gdyby było inaczej to ten sam problem zgłosiłoby tutaj co najmniej 100 innych użytkowników.
    1. Wyczyść pamięć podręczną konsoli
    Wyłącz konsolę, przytrzymując przycisk Xbox z przodu konsoli przez około 10 sekund, aż do całkowitego wyłączenia.
    Odłącz kabel zasilający konsoli. Odczekaj 30 sekund.
    Podłącz ponownie kabel zasilający konsoli.
    Naciśnij przycisk Xbox na konsoli, aby ją ponownie włączyć.
    2 Sprawdź aktualizacje konsoli
    Naciśnij przycisk Xbox, aby otworzyć przewodnik
    Wybierz Profil i system > Ustawienia > System > Aktualizacje.
    W sekcji Aktualizacje możesz zobaczyć albo:
    - Dostępna aktualizacja konsoli. Wybierz to, aby rozpocząć aktualizację
    - Brak dostępnej aktualizacji konsoli. Oznacza to, że Twoja konsola jest aktualna.

Ewentualnie skontaktuj sie z dzialem pomocy XBox
    https://infolinia.info.pl/infolinia-xbox/
  • Lucir88's avatar
    Lucir88
    2 years ago

Konto zostało założone od strony konsoli. Można zagrać w FIFA23, gra sieciowa działa. Konsolę zostawmy w spokoju.

Próbuję się zalogować na laptopie PC/Windows 10.

Sprawdzone przeglądarki dla systemu Windows w ostatnich dostępnych kompilacjach: Edge, Chrome, Firefox, Opera GX.

Sprawdzone przeglądarki dla systemu Android w ostatnich dostępnych kompilacjach: Chrome i Samsung Internet.

Za każdym razem niezależnie od platformy i przeglądarki przy próbie logowania otrzymuje ten sam komunikat "Twoje dane logowania są nieprawidłowe lub wygasły. Spróbuj ponownie lub zresetuj hasło." Resetowanie nic nie daje.

Ewidentnie problem po stronie EA.

About EA app Problemy techniczne i błędy

Masz problemy z EA app? Dołącz do nas, aby zgłaszać błędy i znaleźć pomoc w kwestiach pobierania, DLC, zakupów oraz błędów logowania.1,267 PostsLatest Activity: 5 hours ago