Nieznane konto EA połączone z moim Steamem i brak możliwości odłączenia konta
Mam problem z kontem EA połączonym z moim kontem Steam. Okazało się, że moje konto Steam jest podłączone do jakiegoś konta EA, którego nie znam. Przez to nie mogę grać w gry wymagające uruchomienia przez EA App na moim koncie EA.
Kiedy uruchamiam grę przez Steam, automatycznie loguję się na to nieznane konto EA. Nie mogę jednak odłączyć od niego mojego konta Steam, ponieważ każda próba zmiany ustawień lub odłączenia konta wymaga potwierdzenia przez adres e-mail przypisany do tego konta, do którego nie mam dostępu.
Próbowałem ustalić, kto mógł założyć to konto. Napisałem do dwóch osób, które podejrzewałem o powiązanie z tym kontem. Jedna odpowiedziała, że nie posiada takiego konta, a druga nie odpisuje i nie mam z nią obecnie dobrego kontaktu.
Dodatkowym problemem jest to, że EA ukrywa większość adresu e-mail przypisanego do konta. Widzę jedynie dwie pierwsze litery, jedną ostatnią literę oraz domenę serwisu pocztowego, więc nie jestem w stanie ustalić pełnego adresu i skontaktować się z jego właścicielem.
Próbowałem również utworzyć nowe konto EA i połączyć je ze swoim Steamem, ale pojawia się komunikat, że moje konto Steam jest już połączone z innym kontem EA.
Kontaktowałem się ze wsparciem Steam w sprawie odłączenia konta oraz próbowałem znaleźć pomoc w EA. Niestety większość stron pomocy EA przekierowuje mnie do chatbota AI, który odsyła mnie jedynie do kolejnych artykułów pomocy. Próbowałem także zadzwonić pod numer wsparcia EA, który ostatecznie również skierował mnie na stronę internetową.
Czy ktoś miał podobny problem i wie, jak mogę odzyskać kontrolę nad połączeniem konta Steam z kontem EA lub skontaktować się z prawdziwym pracownikiem wsparcia EA?