Forum Discussion

gamerfrompl's avatar
3 years ago

Pomimo uprawnień administratora gra nie uruchamia się

Witajcie,

Podczas próby uruchamiania jakiejkolwiek gry pojawia się monit informujący, iż gra potrzebuję uprawnień administratora. Klikam "OK". Pojawia się komunikat, iż "Nie udało się uruchomić gry". Foto w załączniku.

Kroki jakie zostały już wykonane to:

- odinstalowanie Origin i instalacja EA app na koncie standardowego użytkownika "jako administrator"

- instalacja gier z poziomu konta standardowego użytkownika 

- oczyszczenie pamięci podręcznej EA app

- instalacja EA app bezpośrednio na koncie administratora
- odinstalowanie i ponowna instalacja gier bezpośrednio na koncie administratora

- odpalanie EA app "jako administrator"
- odpalanie gry bezpośrednio z pliku .exe "jako administrator"
- odpalanie EA app oraz gier bezpośrednio z konta administratora zarówno poprzez EA app jak i bezpośrednio z pliku .exe

W każdym z w/w przypadków efekt jest ten sam. Pojawia się monit, iż "Nie udało się uruchomić gry". Spróbuj ponownie później.

Proszę o pomoc.

5 Replies

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    3 years ago

Hej @gamerfrompl 

Dzięki za Twoje zgłoszenie i wykonanie dotychczasowych kroków. 

Problem może również związany być z blokowaniem gry/EA app przez zaporę sieciową na komputerze. Upewnij się, że zostały dodane odpowiednie wyjątki zarówno w Windows Defender jak i w programie antywirusowym (jeśli jest zainstalowany na komputerze). 

Sprawdź proszę również, czy nie masz oczekujących aktualizacji systemowych związanych z bezpieczeństwem. 

• Hej,

Nie wspominałem o tym wcześniej ponieważ było to dla mnie oczywiste 🙂. Nie ma żadnych oczekujących aktualizacji, żadna zapora sieciowa nie blokuje dostępu do EA app. 

• Zrobiłem jakiś czas temu zgłoszenie poprzez aplikację EA app. Ile mam czekać na jego rozwiązanie? W jaki sposób mogę śledzić stan mojego zgłoszenia?

• Krek15's avatar
    Krek15
    2 years ago
    @gamerfrompl Siema czy udało Ci się rozwiązać problem. Ja walczę z tym badziewiem wręcz od 4-5 miesięcy. Pomoc techniczna to kpina nikt nic z tym nie robi. Widzą nas tylko jak trzeba zapłacić kasę za gry. A potem radź sobie sam.
  • @Krek15 Hej. Niestety problem nie zniknal i raczej sie na to nie zapowiada. Po prostu rozwiazalem to w ten sposb, ze gry z EA App sa jedynymi jakie odpalam bezposrednio z konta Administratora ☹️. Zycie i brak szacunku do graczy z strony EA.

Featured Places

Node avatar for EA app Problemy techniczne i błędy

EA app Problemy techniczne i błędy

Masz problemy z EA app? Dołącz do nas, aby zgłaszać błędy i znaleźć pomoc w kwestiach pobierania, DLC, zakupów oraz błędów logowania.Latest Activity: 3 hours ago
1,728 Posts