Forum Discussion

Piesek82's avatar
Piesek82
Rising Newcomer
3 months ago

Problem z otwarciem EA app i gier

od pewnego czasu ( około kilka miesięcy) mam problem z włączeniem EA app, lub gry która jest z nią połączona ( FC 25, Battlefront II ) zawsze jak prubuję włączyć EA app aplikacja zazwyczaj się odpala ale mam szary ekran, na którym nic nie widać. Zazwyczaj pisze że serwerom zajeło za długo to co miały zrobić i żeby sprawdzić internet, pomimo tego że cały czas jest, ponieważ inne gry online spoza EA app normalnie chodzą. Jak włączam grę z wyżej wymienionych , pisze uruchamianie gry, a potem wyskakuje komunikat że serwery za długo wykonywały swoją pracę i żeby sprawdzić połączenie internetowe, pomimo że internat działa. Zazwyczaj też po oczekiwaniu na włączenie gry wyskakuje kod błędu 10005, albo Problem z połączeniem w aplikacji EA . Innymi razami wyskakuje błąd który każe mi uruchomić aplikację ponownie, lub problem z błędem logowania. Raz na jakiś czas wyskakuje błąd z możliwością odpalenia gry ale nie mogę grać online, a po jej zamknięciu znowu nie mogę jej otworzyć. skanowałem pliki, odinstalowywałem i instalowałem ponownie EAapp kilkanaście razy, resetowałem rutery z internetem i komputer i nadal z tym samym skutkiem. nawet jak odpalam grę przez Steam to nadal się nie włącza. Znalazłem jakiegoś bloga gdzie osoba miała ten sam problem co ja ale od kilku miesięcy czatowania z użytkownikami nie znalazła rozwiązania. Pisali jej że może to być problem z jej komputer lub kontem, ale ja niewidzę nic co mogło by u mnie powodować te błędy. Próbowałem też wysłać prośbę o pomoc przez EA error repporter, ale nawet przy próbie wysłania prośby pokazał się błąd. Proszę o szybką pomoc.

3 Replies

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    2 months ago

Hej Piesek82​ 

Załóż nowe konto administratora i pobierz na czysto EA app. Sprawdź działanie aplikacji w czasie, kiedy zamiast Wi-Fi korzystasz z połączenia kablem Ethernet. Jeśli nie możesz korzystać z połączenia przewodowego, możesz wybrać połączenie 2,4 GHz i 5 GHz, o ile twój router je obsługuje.

Połączenia 2,4 GHz mają większy zasięg, co oznacza, że możesz utrzymywać połączenie z dala od routera. Jednak sieć 2,4 GHz jest zwykle wolniejsza, co może prowadzić do większego pingu. To pasmo jest również wykorzystywane przez wiele innych urządzeń elektronicznych, co oznacza, że jest ono bardziej podatne na zakłócenia i może to prowadzić do niestabilności sieci (utrata pakietów i zmienność opóźnienia).

Pasmo 5 GHz jest zazwyczaj szybsze (niższy ping) i zwykle zapewnia połączenie Wi-Fi, na które mniejszy wpływ mają zakłócenia z innych urządzeń elektronicznych, a co za tym idzie jest bardziej stabilne (mniej utraconych pakietów). Jednak w porównaniu z połączeniem 2,4 GHz ma ono mniejszy zasięg. Jeśli to możliwe, ustaw router jak najbliżej miejsca, w którym grasz.

Używane ustawienie zależy wyłącznie od twojej konfiguracji sieciowej.

• Piesek82's avatar
    Piesek82
    Rising Newcomer
    6 days ago

zrobiłem nowe konto administratora i po zainstalowaniu na czysto ea app dalej nie chodzi, a w sumie to się nawet nie otwiera i nie włącza. Robiłem kilka kont i na wszystkich to samo. Jedynie na moim domyślnym kocie się odpala, ale i tak nie pokazuje mi nic poza szarym ekranem, a jak włączam gry to dalej mam komunikat że serwery za długo wykonywały swoją pracę i żeby sprawdzić połączenie internetowe, chociaż każda inna gra i program które nie są związane z ea chodzą normalnie, z resztą mam kabel od ethernetu,więc to niemożliwe żebym niemiał internetu. za każdym razem jak odpalam jakąś grę od was przez steam lub pulpit, to przez 2 sekundy pisze uruchamianie i przycisk z powrotem zmienia się na graj, jakby coś nie dopuszczało do włączenia gry. raz na 2-3 miesiące gra  zamiast komunikatu o serwerach daje możliwość zagrania, ale jest ostrzeżenie że nieznalazło plików gry i jak wejde do gry to może mi usunąć wszsystko

About EA app Problemy techniczne i błędy

Masz problemy z EA app? Dołącz do nas, aby zgłaszać błędy i znaleźć pomoc w kwestiach pobierania, DLC, zakupów oraz błędów logowania.1,406 PostsLatest Activity: 20 hours ago