Forum Discussion

HelelBenSzachar's avatar
2 years ago

Problem z pobieraniem

Hej. 

Mam problem z pobraniem DLC Euro 2012 do FIFY 12. Wiem, że gierka antyk, ale problem nie leży po jej stronie a po stronie EA app. Mianowicie podstawowa gra pobrała się bez najmniejszych problemów, natomiast dodatek pobiera się do 21%, po czym pojawia się komunikat o błędzie pobierania, próba wznowienia pobierania kończy się po sekundzie w ten sam sposób. 

Ktoś miał podobny problem i wie jak go rozwiązać? Poniżej zostawiam też screena jak to wygląda. 

3 Replies

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    2 years ago

Hej @HelelBenSzachar 

Dzięki za Twoje zgłoszenie. 

Czy w folderze instalacyjnym gry (dodatku) pojawiły się jakieś foldery/pliki? 

• Tak, pojawiają się jakieś foldery w domyślnym folderze "dlc", nie jestem pewien czy folder dlc_euro.dll to jest folder z tym konkretnym dodatkiem, aczkolwiek jest on pusty.

Próbowałem już nawet całkowicie odinstalować całą grę, uruchomić ponownie najpierw EA app, a potem cały komputer i niestety problem za każdym razem się powtarza, dokładnie w tym samym momencie, czyli przy 21% pobierania. 

• Aschantka's avatar
    Aschantka
    Seasoned Veteran
    2 years ago

@HelelBenSzacharTak sobie przeczytałam twoje pytanie i pomyślałam, że może pomogłaby sztuczka z Originem, jaką opisałam przy okazji problemu z The Sims. Pomiń wszystko, co dotyczy simsów - tzn uruchamianie launchera etc. Zainstaluj Origin pobrany z netu (ale wcześniej w EA App zaznacz by się gry aktualizowały automatycznie - i wyloguj się z EA App, Po zainstalowaniu Origina zaloguj się swoimi danymi. Prawie natychmiast wyskoczy ci komunikat o konieczności aktualizacji Origina do EA App, zignoruj to i patrz co się będzie działo - w lewym dolnym rogu widocznym mimo przysłonięcia prawie całego widoku ekranu Origina pokazuje się komunikat o instalacji twoich gier. Możliwe, że pobierze się to, czego ci brakowało. Spróbuj tego sposobu - co masz właściwie do stracenia?

Sposób odzyskania brakujących dodatków do The Sims3 opisałam tu Rozwiązano: Dot.: The Sims 3 problem z zakupem dodatków. - Answer HQ (ea.com)

Origina nie możesz zamknąć inaczej niż przez menedżera zadań (bo jest nieaktywny póki go nie zaktualizujesz, a tego nie rób). Po odzyskaniu gier odinstaluj Origina (w ustawieniach wybierz z listy po lewej aplikacje a potem aplikacje i funkcje - i znajdź na liście Origin i go odinstaluj. Ja mam windows11 - jeśli masz inny system to postępuj zgodnie z wymogami systemu - w win7 było zupełnie inaczej, nie pamiętam już jak było w win10 - ale pewnie podobnie.
    Napisz, czy to pomogło, a jeśli pomogło - nie zapomnij przyznać punktów xp 🙂

About EA app Problemy techniczne i błędy

Masz problemy z EA app? Dołącz do nas, aby zgłaszać błędy i znaleźć pomoc w kwestiach pobierania, DLC, zakupów oraz błędów logowania.1,301 PostsLatest Activity: 13 hours ago