Problem z uruchomieniem EA App
- 2 years ago
Oto odpowiedź na moje pytanko.
Zrobiłem to samo co wcześniej, tylko że wystąpiły małe komplikacje, które sam musiałem ogarnąć:
1. Najpierw chciałem odinstalować grę poprzez aplikację.
2. Musiałem pozamykać procesy EA App (ponieważ nie mogłem usunąć aplikacji, podczas gdy działały w tle)
3. Proces utknął na 90% (ok. 20 min czekania). Zamknąłem instalator. (Tu jest problem po stronie aplikacji, nie mojego komputera, jestem pewien na 100%)
Postanowiłem rozwiązać to moim sposobem, ale wynikły kolejne problemy. Moje dalsze działania:
1. Usunąłem folder C:\Program Files\ Electronic Arts
Po usunięciu nie mogłem odinstalować aplikacji ponieważ system pokazywał, że aplikacja jest uszkodzona i nie można jej odinstalować.
3. Przywróciłem folder z powrotem (by móc odinstalować aplikację)
Po tym przywróceniu nic się nie zmieniło, oprócz zniknięcia skrótu EA Desktop. Aplikacja pomimo plików nie chciała działać poprawnie.
Postanowiłem zainstalować EA Desktop, na tej uszkodzonej aplikacji która była na komputerze.
Potem odinstalowałem i usunąłem pliki z C:\Program Files\ Electronic Arts (wraz z uszkodzonym folderem który został opisany jako stary EA Desktop). Które dopiero mogłem usunąć po instalacji bo były przyblokowane (nie wiadomo z jakiej przyczyny).
Musiałem wyczyścić rejestry na komputerze po nieudanym usuwaniu aplikacji (zostały śmieci i uszkodzone rejestry)
Poprawnie zainstalowałem aplikację od nowa.
Wszystko działa jak należy
Przykro mi (ponieważ od wielu lat jestem użytkownikiem społeczności EA, i przez wiele lat cieszyłem się z poprawnego, bezawaryjnego działania Origin, a potem EA Desktop), ale muszę powiedzieć, że EA Desktop jest od niedawna dosyć awaryjną aplikacją i zwykłe odinstalowanie poprzez samą aplikację jest czasami wręcz niemożliwe. Proponuję sprawdzić optymalizację tej aplikacji, bo często ulega awariom nie tylko z powodu aktualizacji, ale czasem po prostu bez powodu.