Forum Discussion

Manfi_1986's avatar
Manfi_1986
Seasoned Newcomer
1 month ago

Odzyskanie dostępu do wyłączonego konta z powodu braku aktywności.

Witam, posiadam konto Origin / EA, które z powodu braku aktywności zostało wyłączone. Znam swoje EA ID oraz przypisany adres email. Niestety z racji długiej przerwy nie jestem w stanie zalogować się ani też zresetować dostępu do tego adresu. Potrzebuję odblokowania mojego konta oraz zmiany adresu email. 

Posiadam dużą kolekcję pudełkowych wydań gier, których klucze są przypisane do mojego konta. Ponieważ są tam wydania FIFY od 10 do 17 (Wersje pudełkowe) oraz kolekcja Battlefield-ów zależy mi na odblokowaniu konta, bo chciałbym zakupić FC 26 oraz Battlefielda 6. Zgłosiłem sprawę pod numerem  #233788028, ale rozmowa z botem nie ma sensu. Do sprawy jest podpięty załącznik z udokumentowanymi kluczami aktywacyjnymi gier. 

Proszę o pomoc w mojej sprawie. 

5 Replies

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    1 month ago

Hej Manfi_1986​ 

Dzięki za Twoje zgłoszenie. 

Czy adres email, który powiązany jest z Twoim kontem EA został usunięty, czy "zamrożony"? Możliwe, że najszybszym rozwiązaniem będzie skontaktowanie się z dostawcą tego adresu by odzyskać do niego dostęp, lub zarejestrować go na nowo. 

W przypadku jeśli nie masz możliwości odzyskania dostępu do maila, jedynym rozwiązaniem będzie rozwiązanie problemu podczas bezpośredniej rozmowy na czacie z naszymi doradcami. Proces ten będzie wymagać alternatywnego potwierdzenia, że jesteś właścicielem konta. 

• Manfi_1986's avatar
    Manfi_1986
    Seasoned Newcomer
    28 days ago

Cześć, 

Dziękuję bardzo za informację. Niestety nie jestem w stanie odzyskać dostępu do tego maila. Jak mogę na czacie porozmawiać z "człowiekiem" a nie botem? Rozmowa z botem zapętla się i nie mogę w żaden sposób dojść do jakiegoś konstruktywnego rozwiązania problemu. Do swojego zgłoszenia załączyłem plik PDF, w którym są zdjęcia kluczy seryjnych przypisanych do mojego konta. Czy w jakiś określonych godzinach czat obsługuje człowiek a nie bot?

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    28 days ago

Dzięki za odpowiedź Manfi_1986​ 

Aby skontaktować się z nami poprzez czat podążaj wedle instrukcji poniżej: 

Jak skontaktować się z doradcą EA?

Z racji tego, że próbujesz odzyskać dostęp do konta otwórz link do strony pomocy w karcie incognito i rozpocznij czat jako gość. 

• Manfi_1986's avatar
    Manfi_1986
    Seasoned Newcomer
    28 days ago

Kroki, które podałeś zrobiłem już z tego konta z którego pisze. Jest to sprawa nr #233788028. Czy rozumiem, że mam zrobić to jeszcze raz ale jako "Gość" ?

• Manfi_1986's avatar
    Manfi_1986
    Seasoned Newcomer
    26 days ago

Ludzie.. to jest jakiś bardzo słaby żart.. Odbyłem dwie kolejne rozmowy na czacie, które nadal niczego nie wnoszą w temacie. Mam konto z dopisanymi grami za kilka tysięcy PLN i nie mogę go używać bo EA uznało, że jestem nieaktywny i mi je wyłączyło. W pierwszej rozmowie zostałem poproszony o podanie numeru IP. Pomijam fakt, że nie mieszkam już w miejscu gdzie wiele lat temu się logowałem, a tamto IP było zmienne. Ponieważ byłem poza domem z rozmowy nic nie wyniknęło. Wróciłem do domu napisałem raz jeszcze, ale tym raz dostałem informację, że dlatego, że konto jest wyłączone oni nie przywrócą mi dostępu do mojego konta.  Zaproponowali mi odłączenie powiązanych kont mimo, że takich nie mam. Potem napisałem, że mogę się  zautoryzować swoim IP domowym oraz kilkunastoma kluczami z gier pudełkowych jakie fizycznie mam i są dopisane do konta. Dostałem odpowiedź, że IP pomaga na aktywne konta, a moje jest wyłączone z powodu braku mojej aktywności. Wobec tego zapytałem, czemu poprzedni konsultant prosił mnie o IP skoro mam nieaktywne konto? Odpowiedź "Nie wiem czemu o to pytał".... Serio? To są jakieś żarty ? Z powodu braku logowania EA wyłącza sobie moje konto z biblioteką gier i z niewiadomych przyczyn nie chce mi go włączyć, "Bo tak", a odpowiedź konsultanta to "Nie wszystko jest w moich rękach" .. To się do prasy nadaje i UOKiK-u.. 🤣

Featured Places

Node avatar for EA app Problemy techniczne i błędy

EA app Problemy techniczne i błędy

Masz problemy z EA app? Dołącz do nas, aby zgłaszać błędy i znaleźć pomoc w kwestiach pobierania, DLC, zakupów oraz błędów logowania.Latest Activity: 5 hours ago
1,667 Posts