Forum Discussion

Re: Problem z Mass Effect 2 (2010) w aplikacji EA App. (język i brakujące DLC)

Cześć, 

oczywiście dorzuciłem coś od siebie w założonym przez Ciebie temacie. To nie jest tak jak oni piszą, że dlc jest teraz wbudowane w grę. Już w pierwszej scenie widać, że go nie ma, gdyż pierwszą osobą jaką spotykamy nie jest Liara.

Co do wersji językowej nie mam pojęcia co jest powodem braku polskiego. Instalowałem zarówno ze wszystkimi dlc, jak i bez. Na Origin grałem zarówno  po polsku, jak i po angielsku i nigdy nie było problemu.

5 Replies

• @majkel28  dzięki za wsparcie na forum angielskojęzycznym i xp, może tam dowiemy się czy to tylko polski czy szerszy problem.

Żeby nie powtarzać z forum po angielsku:
    - mogę potwierdzić, że gra instaluje się z EA App bez dodatku Genesis, mimo, że wg moderatora z EA ten dodatek jest teraz częścią gry (to tłumaczy czemu nie wyświetla się na liście posiadanych dodatków);
    - czy mógłbyś spróbować zainstalować, a potem zreperować grę? (Widziałam już przypadki, gdy to pomagało na różne błędy, jakby reperacja ściągała inną wersję; ja wolę nie psuć działającej instalacji).
    - Jeśli to nie pomoże, to spróbuj doinstalować Genesis z oficjalnej strony EA (https://help.ea.com/pl/help/faq/dlc-for-classic-games/#masseffect), a potem naprawić grę. To tylko obejście a nie rozwiązanie problemu. (Na dodatek gra może zacząć wymagać logowania do “Sieci Cerberusa” po każdym uruchomieniu)

Przykro mi, że nie mogę Ci pomóc z językiem gry (cały czas “działam” na angielskim) - z tego co przeglądałam forum można by założyć wątek "gra nie instaluje się w wybranym języku", bo ten błąd dotyka wielu gier i wersji językowych (choć mam wrażenie, że dziwnie często polskiego). Pozostaje mieć nadzieję, że kiedyś jakaś aktualizacja naprawi to w EA App.

• majkel28's avatar
    majkel28
    2 years ago

Niestety opcja naprawiania gry nic nie pomaga. Wszystkie fabularne dlc posiadam wersji offline, jeszcze z mrocznych czasów gdy kupowało się je za te śmieszne i bardzo drogie puntkty BioWare. Próbowałem doinstalować Genezę "ręcznie" z pliku, ale wtedy gra w ogóle nie chce się uruchomić, wyraźnie wersja z EA app bardzo się nie lubi zewnętrznymi plikami. Logowanie do Cerberusa też nic nie daje.

• @majkel28  pisałam, że po ręcznej DLC instalacji gra się zepsuje - wtedy trzeba ją naprawić, włączyć i ewentualnie zalogować się do Cerberusa.

• majkel28's avatar
    majkel28
    2 years ago

Wydawało mi się że tak zrobiłem, ale ok sprawdzę jeszcze raz i za chwilę napiszę jak wyszło. (W sumie to nie pamiętam czy logowałem się do Cerberusa, być może nie).

• Udało się; zainstalowanie Genezy "ręcznie" + naprawa gry w aplikacji+ logowanie do Sieci Cerberusa sprawia, że to DLC działa. Po tym jak odpaliłem nową grę, obejrzałem intro (bijąc przy okazji nieoficjalny rekord Drogi Mlecznej w liczbie oglądania intro do Mass Effect 2 w krótkim czasie) w końcu powitała mnie Liara.

Bardzo dziękuję Tobie @Resztaczasu za sugestię, jeden problem względnie rozwiązny przynajmniej do czasu aż EA nie wyłączy Sieci Cerberusa. 

About EA app Problemy techniczne i błędy

Masz problemy z EA app? Dołącz do nas, aby zgłaszać błędy i znaleźć pomoc w kwestiach pobierania, DLC, zakupów oraz błędów logowania.1,209 PostsLatest Activity: 5 hours ago