Forum Discussion
5 Replies
@majkel28 dzięki za wsparcie na forum angielskojęzycznym i xp, może tam dowiemy się czy to tylko polski czy szerszy problem.
Żeby nie powtarzać z forum po angielsku:
- mogę potwierdzić, że gra instaluje się z EA App bez dodatku Genesis, mimo, że wg moderatora z EA ten dodatek jest teraz częścią gry (to tłumaczy czemu nie wyświetla się na liście posiadanych dodatków);
- czy mógłbyś spróbować zainstalować, a potem zreperować grę? (Widziałam już przypadki, gdy to pomagało na różne błędy, jakby reperacja ściągała inną wersję; ja wolę nie psuć działającej instalacji).
- Jeśli to nie pomoże, to spróbuj doinstalować Genesis z oficjalnej strony EA (https://help.ea.com/pl/help/faq/dlc-for-classic-games/#masseffect), a potem naprawić grę. To tylko obejście a nie rozwiązanie problemu. (Na dodatek gra może zacząć wymagać logowania do “Sieci Cerberusa” po każdym uruchomieniu)Przykro mi, że nie mogę Ci pomóc z językiem gry (cały czas “działam” na angielskim) - z tego co przeglądałam forum można by założyć wątek "gra nie instaluje się w wybranym języku", bo ten błąd dotyka wielu gier i wersji językowych (choć mam wrażenie, że dziwnie często polskiego). Pozostaje mieć nadzieję, że kiedyś jakaś aktualizacja naprawi to w EA App.
Niestety opcja naprawiania gry nic nie pomaga. Wszystkie fabularne dlc posiadam wersji offline, jeszcze z mrocznych czasów gdy kupowało się je za te śmieszne i bardzo drogie puntkty BioWare. Próbowałem doinstalować Genezę "ręcznie" z pliku, ale wtedy gra w ogóle nie chce się uruchomić, wyraźnie wersja z EA app bardzo się nie lubi zewnętrznymi plikami. Logowanie do Cerberusa też nic nie daje.
@majkel28 pisałam, że po ręcznej DLC instalacji gra się zepsuje - wtedy trzeba ją naprawić, włączyć i ewentualnie zalogować się do Cerberusa.
Wydawało mi się że tak zrobiłem, ale ok sprawdzę jeszcze raz i za chwilę napiszę jak wyszło. (W sumie to nie pamiętam czy logowałem się do Cerberusa, być może nie).
Udało się; zainstalowanie Genezy "ręcznie" + naprawa gry w aplikacji+ logowanie do Sieci Cerberusa sprawia, że to DLC działa. Po tym jak odpaliłem nową grę, obejrzałem intro (bijąc przy okazji nieoficjalny rekord Drogi Mlecznej w liczbie oglądania intro do Mass Effect 2 w krótkim czasie) w końcu powitała mnie Liara.
Bardzo dziękuję Tobie @Resztaczasu za sugestię, jeden problem względnie rozwiązny przynajmniej do czasu aż EA nie wyłączy Sieci Cerberusa.
About EA app Problemy techniczne i błędy
Recent Discussions
- 5 hours ago
straciłem karty
Solved10 hours ago- 10 hours ago
- 11 hours ago