Forum Discussion

martynambm's avatar
3 years ago
Solved

Wiedźmin 3 aktualizacja i pobranie dodatków DLC

Witam, mam pewien problem z grą Wiedźmin 3 dziki gon.

Posiadam edycję gry roku, oraz dodatki Krew i Wino, Serca z kamienia. Mniej więcej rok temu odinstalowałam ją z komputera, oraz prawdopodobnie wszystkie pliki z nią związane. Teraz znów chciałam zagrać, jednak Orgin zmienił się na EA app. Wszystko było by w porządku, gra zainstalowała się i działa, jednak problemem jest to, że nie mam dostępu do dodatków ani Nowa gra + 

Po próbie wczytania poprzedniego zapisu gry ( stworzonego zanim została ona usunięta, a zapis widnieje jako dostępny) gra prosi o zainstalowanie dodatków, które rzekomo posiadam, a także innych darmowych DLC.

Zauważyłam także, że pod nazwą gry widnieje napis. V1.72, przypuszczam, że jest to wersja gry, zaś w Internecie znalazłam informacje, że jest już aktualizacja 4.02. Ponoć EA powinno samodzielnie aktualizować grę, jednak tego nie robi, nie mogę znaleźć także owych darmowych dodatków DLC w zakładce "szukaj".

Próbowałam już zainstalować Orgin z Dobre programy, udało się, jednak zanim zdążyłam cokolwiek zrobić po zalogowaniu, zażądała aktualizacji w EA app.

Znalazłam rozwiązanie obejmujące połączenie kont EA i Steam, jednak nie bardzo wiem jak to zrobić, a instrukcja znaleziona na EA niewiele mi mówi.

• Cześć @martynambm 

Mogę zapytać, czy problem dotyczy dodatków Krew i Wino oraz Serca z kamienia, czy zawartości dodatkowej typu artbooki, ścieżka dźwiękowa itd? 

Czy dobrze rozumiem, że przed odinstalowaniem gry wcześniej skopiowałeś swoje zapisy stanu gry z folderu Dokumenty\The Wiedźmin3\gamesaves? 

Gra zawsze aktualizuje się automatycznie do najnowszej dostępnej wersji wydanej na daną platformę. Dla pewności wyczyść jeszcze pamięć aplikacji EA oraz upewnij się czy została zainstalowana w domyślnej lokalizacji, na dysku C. 

Dodaj grę oraz aplikację EA do wyjątków zapory systemu oraz programu antywirusowego. 

Pozdrawiam,

EA_Pulsar

8 Replies

• EA_Pulsar's avatar
    EA_Pulsar
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    3 years ago

Cześć @martynambm 

Mogę zapytać, czy problem dotyczy dodatków Krew i Wino oraz Serca z kamienia, czy zawartości dodatkowej typu artbooki, ścieżka dźwiękowa itd? 

Czy dobrze rozumiem, że przed odinstalowaniem gry wcześniej skopiowałeś swoje zapisy stanu gry z folderu Dokumenty\The Wiedźmin3\gamesaves? 

Gra zawsze aktualizuje się automatycznie do najnowszej dostępnej wersji wydanej na daną platformę. Dla pewności wyczyść jeszcze pamięć aplikacji EA oraz upewnij się czy została zainstalowana w domyślnej lokalizacji, na dysku C. 

Dodaj grę oraz aplikację EA do wyjątków zapory systemu oraz programu antywirusowego. 

Pozdrawiam,

EA_Pulsar

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    3 years ago

@martynambm Daj nam znać czy nadal potrzebujesz pomocy. Będziemy wdzięczni za aktualizację sytuacji. 

• @EA_Kalina Już wszystko działa, okazało się, że wystarczyło jedynie odinstalować i zainstalować grę... aczkolwiek teraz cienie i woda w grze są fioletowe, a przy przemieszczaniu się (za pomocą drogowskazów) gra się zawiesza lub wyłącza.
  • EA_Pulsar's avatar
    EA_Pulsar
    3 years ago

Dzięki za potwierdzenie rozwiązania. Doceniamy to! 😉👍 

Jeśli masz problem z teksturami lub cieniami w grze wykonaj czystą instalację sterowników karty graficznej.    

• Temat ten sam tylko nie mogę pobrać dlc krew i wino i serce z kamienia 

wyczyszczona pamięć w apce

resztę plików pobrałem te 2 nic się nie dzieje po włączeniu pobierania nawet sam program pobierania nie  startuje

• qissyuuko's avatar
    qissyuuko
    12 months ago

@pomoc_technicznateż się męczyłem kilka dni z tym i u mnie zadziałało odinstalowanie wszystkiego, przy ponownej instalacji zaznaczyłem tylko dwa dodatki, bez innych pierdół, i zainstalowało się normalnie podstawka+ dodatki, później już po kolei resztę dodatków jak polskie dialogi itd. mam nadzięję, że tobie też to pomoże >>> o ile jeszcze temat aktualny 

About EA app Problemy techniczne i błędy

Masz problemy z EA app? Dołącz do nas, aby zgłaszać błędy i znaleźć pomoc w kwestiach pobierania, DLC, zakupów oraz błędów logowania.1,428 PostsLatest Activity: 10 hours ago