Forum Discussion

PBT_Piter's avatar
PBT_Piter
Seasoned Novice
1 year ago

FC 24 PC zmiana języka komentarza zablokowana

Witam , posiadam FC 24 PC w Polskiej wersji z Polskim komentarzem mieszkam w Polsce ,gra kupiona w Polsce wersja pudełko z kluczem, nagrywam filmy na Youtube w Polskiej wersji i w English , w wersji FC 24 PC nie mogę zmienić komentarza na Angielski , mam zablokowany język Polski ,posiadam również wersję gry PS5 gdzie mogę zmieniać wersję językowe komentarza na Angielski i inne , moje pytanie brzmi dlaczego instalator gry na PC jest tak niedopracowany pod tym względem , powinna być możliwość wyboru instalacji kilku wersji językowych np. Polski i Angielski lub inny zależnie od potrzeb użytkownika , angielską wersje można tylko zainstalować po usunięciu gry i wybraniu języka Angielskiego i regionu Wielka Brytania , na PS5 mamy do wyboru komentarze w kilku językach bo mamy płytę DVD na której jest cały pakiet językowy a w wersji PC instalator instaluje tylko jedną wersje zależną od regionu , czy naprawicie ten poważny błąd który moim zdaniem upośledza i zaniża wartość wersji PC , powinna być również możliwość doinstalowania wersji językowej z komentarzem do gry na PC , Chciałem kupić wersję FC 25 Ultimate na PC ale przez ten poważny błąd wolę wybrać wersję na PS5 gdzie mam 100% wartości gry , wersja na PC powinna być w tym przypadku tańsza i informacja o braku możliwości wyboru języka innego jak regionalny , proszę przesłać tą wiadomość do firmy EA z zapytaniem czy FC 25 też będzie miało zalokowaną możliwość zmiany językowej komentatora w wersji PC.

6 Replies

• PBT_Piter's avatar
    PBT_Piter
    Seasoned Novice
    1 year ago

Dodam jeszcze że gra instalowana na platformie EA app , w ramach testu pobrałem dwie wersje gry , Polska z Polskim komentarzem i Angielską z Angielskim komentarzem ,do pliku z Polska wersją gry gdzie znajdują się pliki komentarzy umieściłem pliki z komentarzem "US" Angielskim I niestety ten zabieg nie działa gra nie widzi pliku "US" wiec są jeszcze inne pliki które odpowiadają za działanie tej funkcji . Piszę o tym bo komputery gamingowe to bardzo duża populacja i nie każdy kto inwestuje w PC kupuje PS5 , na PC  gra działa szybciej , jest lepsza oprawa graficzna , na PS5 mam wrażenie że gra działa wolniej , ponawiam pytanie czy w "EA FC 25 - PC" będzie możliwość zmiany języka komentatora np. z Polskiego na English bez konieczności ponownej instalacji gry w innym języku.

• PBT_Piter's avatar
    PBT_Piter
    Seasoned Novice
    1 year ago

Wypróbowałem drugi sposób i gra pobrała pliki ENG. ponad 3gb. ale w grze nadal mam zablokowany język PL komentarza , jeżeli chodzi o wpis do rejestru to mam cos dopisać czy kasować , wygląda na to że cos blokuje możliwość zmiany języka.

• PBT_Piter's avatar
    PBT_Piter
    Seasoned Novice
    1 year ago

Dodam że w FIFA 23 mam to samo , pliki z komentarzem eng.us ściągnięte i nadal jest zablokowany język komentarza PL, problem jest w FC 24 I w FC 25 też pewnie będzie występował , generalnie u mnie działa tylko jeden język komentarza taki jak zaznaczę w instalacji , przekładanie pliku gry do innego folderu i ponowne wskazanie grze ten plik i zaznaczenie drugiego języka do pobrania  nic nie daje , proszę programistów z EA żeby pochylili się nad tym problemem , na PS5 mam dostępne komentarze w trzech językach od ręki bez kombinowania , czyli da się zrobić. 

• Avalayya's avatar
    Avalayya
    Hero+
    1 year ago
    @PBT_Piter W sumie ja nie mam nic więcej prócz jeszcze linijki:

CONFIG_APP_LOCALE = en-US

w pliku fcsetup.ini w Dokumenty>FC24
  • PBT_Piter's avatar
    PBT_Piter
    Seasoned Novice
    1 year ago

Wpis do rejestru nie działa w FC 24 , ale najważniejsza wiadomość dla wszystkich jest taka że w FC 25 jest komentator Angielski i oczywiście Polski , instalację przeprowadziłem w języku Polskim, i w samej grze w menu jest możliwość włączenia komentatora Angielskiego , dziękuję EA za naprawienie tego poważnego błędu na platformie PC ,grę instalowałem z platformy EA app abonament PLAY PRO , pozdrawiam i dziękuję za wszelką pomoc udzieloną mi na tym forum , wskazówki te mogą przydać się innym użytkownikom.

Featured Places

Node avatar for FC 24

FC 24

Dołącz do forów społeczności i porozmawiaj z nami o swoich doświadczeniach w EA SPORTS FC™ 24.Latest Activity: 5 days ago
4,673 Posts