Forum Discussion

bigfilip_1702's avatar
5 months ago

FC25 PS5 Rivals czarny ekran

Dzień dobry, mam problem z trybem Rivals. Odziwo Rush oraz Squad Battles działają bezproblemowo. Czarny ekran pojawia się w momencie, w którym powinni być pokazani kibice udający się na Stadion, następnie na sekundę widzę boisko po czym znów czarny ekran z podkładem muzycznym... Co najdziwnejsze, 1 mecz udało mi się rozegrać.

Do tej pory próbowałem czyszczenia pamięci podręcznej konsoli, na nowo ustawiałem rozdzielczośc, wyłączyłem tryb HDR, usunąłem wszystkie pliki w Profilu poza "ustawienia osobiste", utworzyłem nowy skład i usunąłem poprzedni (z poziomu konsoli). 

Pomogło na tyle że mogłem zobaczyć już skład przeciwnika, po czym info że utracono połączenie z rywalem. Odinstalowałem i zainstalowałem grę na nowo, powróciłem do czarnego ekranu 🙂 

Z góry dzięki za pomoc

20 Replies

• bigfilip_1702's avatar
    bigfilip_1702
    5 months ago

Skasowałem wszystkie posiadane składy, utworzyłem nowy ze składem z Hiszpanii, udało się rozegrać 1 mecz, za drugą próbą i na tym koniec. Na 7 prób 5x rozłączenie połączenia z przeciwnikiem, 2x mignięcie boiska i czarny ekran.

3 próby gry w Rivals, podobnie.

Teoretycznie musiałbym za każdym razem tworzyć od nowa skład i znów próbować...

Przy okazji, w zeszłym tygodniu zauważyłem że częściej łączyło z meczem gdy zmieniłem stroje i logo z Członka Klubu na przypadlowe ale po paru dniach przestało "działać". Może tu też jest gdzieś problem pod kątem wcześniejszego dostępu...

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    5 months ago

Dziękuję za wszystkie działania, które podjąłeś, aby rozwiązać ten problem. Doceniam każdą informację, którą podzieliłeś się w swoich wpisach. Nasze zespoły już pracują nad weryfikacją tego zagadnienia. Niektórzy gracze zauważyli, że pomocne jest usunięcie ważnych taktyk i zapisanie jednej nowej.

• Witam. Problem dalej u mnie występuje.

Wydaje mi się że poprzednio przy tworzeniu nowego składu w EA APP nie kasowałem taktyki i nie tworzyłem nowej... 

Dzisiaj to zrobiłem, dodatkowo skasowałem pliki w Profilu i nie mogę wejść w tryb Ultimate Team. Wyrzuca do pulpitu ;] Kod błędu CE-108255-1

Przy okazji, gra nie zalicza zadań za mecze w strojach ikon...

Masakra. Pozdrawiam 

• bigfilip_1702's avatar
    bigfilip_1702
    4 months ago

Dwukrotnie odinstalowałem i zainstalowałem grę, wyczyściłem pamięć konsoli i zmieniałem w ea apple skład, taktyki, stroje, herb itd.

W końcu udało się wejść w tryb Ultimate Team. Za pierwszym podejściem rozegrałem mecz w Rivals skladem z ea app, zmieniłem taktykę i skład pod 1 Naród, w mecz weszło za drugim razem i na tym koniec. 4x utracono połączenie z przeciwnikiem, 2x zawieszona gra.

Czy ktoś z tym coś robi 5 tygodni po premierze?

Proszę dokładnie wyjaśnić jak z tymi taktykami i składami z EA APP. Czy tylko tam tworzyć składy i nie zmieniać ich z poziomu gry?

• Nie uwierzycie co rozwiązało problem. Zamiast połączenia poprzez WiFi, podpiąłem PS5 do internetu za pomocą kabla. Wszystko już w porządku, nawet zacinki w trakcie gry zniknęły.

Konsolę mam obok wzmacniacza sygnału więc nie pomyślałbym że tu był problem a pomogło najprostsze rozwiązane.

Dziękuję za pomoc

Pozdrawiam!

• Witam posiadam ten sam problem co kolega tylko że ja gram na xboks series s. Dla czego nie można spokojnie pograć w rivals. Grałem w rash i jak jest dużo użytkowników w domu to potrafi się zlagować, zawodnicy nagle przyspieszają i gra toczy się dalej. Wtedy widzę że problem jest z połączenie z mojej strony. A to co dzieje się w Rivals jest dla mnie czarną magią, wogule nie da się rozpocząć meczy wyskakuje tylko komunikat utracono połączenie z przeciwnikiem, może bym zrozumial gdyby żadnego meczu nie udało się zagrać, ale czasami się uda i normalnie cały mecz da się rozegrać ale to jest przypadek 1 na 20 lub więcej. Dodam też że grałem w starsze odsłony jeszcze pod nazwą " fifa" i grałem na ps4 na xboks one i pc, nigdy nie było problemu, cały czas w każdą odsłonę grałem  na aktualnym internecie ( dostawca i router). Teraz jest fc25 na xboks series S i nie da się grać. 

1. Witam posiadam ten sam problem co kolega tylko że ja gram na xboks series s. Dla czego nie można spokojnie pograć w rivals. Grałem w rash i jak jest dużo użytkowników w domu to potrafi się zlagować, zawodnicy nagle przyspieszają i gra toczy się dalej. Wtedy widzę że problem jest z połączenie z mojej strony. A to co dzieje się w Rivals jest dla mnie czarną magią, wogule nie da się rozpocząć meczy wyskakuje tylko komunikat utracono połączenie z przeciwnikiem, może bym zrozumial gdyby żadnego meczu nie udało się zagrać, ale czasami się uda i normalnie cały mecz da się rozegrać ale to jest przypadek 1 na 20 lub więcej. Dodam też że grałem w starsze odsłony jeszcze pod nazwą " fifa" i grałem na ps4 na xboks one i pc, nigdy nie było problemu, cały czas w każdą odsłonę grałem  na aktualnym internecie ( dostawca i router). Teraz jest fc25 na xboks series S i nie da się grać.
  • EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    26 days ago

@Worrior9401 Dzięki za Twój wpis. Czy możesz się podzielić z nami listą kroków z tego wątku, które zostały już wykonane. Podeślij nam także ocenę połączenia i przejrzyj raporty ze swoich meczy.

About FC 24

Dołącz do forów społeczności i porozmawiaj z nami o swoich doświadczeniach w EA SPORTS FC™ 24.4,618 PostsLatest Activity: 6 hours ago