Forum Discussion

Beras111's avatar
2 years ago

mam pada do playstation 4 a w grze ea fc wyłapuje mi go jako xbox proszę o pomoc

gram na pc . mam taki problem zakupiłem gre ea fc 24 na steamie i gdy wchodze w gre pokazuje mi sterowanie od xboxa a mam podpiętego pada od playstation proszę o pomoc

8 Replies

• EA_Pulsar's avatar
    EA_Pulsar
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    2 years ago

Hej @Beras111 jeśli masz problemy z konfiguracją kontrolera spróbuj zmienić jego konfigurację w aplikacji Steam. 

Spoiler
     Kliknij prawym przyciskiem myszy EASFC24, kliknij właściwości, kliknij kontroler i zmień opcję z listy rozwijanej pod „NADPISANIE DLA ...”, aby wyłączyć opcję dla Steam. Wyłącz także steam input .

Sprawdź też w menadżerze urządzeń czy wykrywany jest właściwy kontroler i podłącz go za pomocą kabla. 

Po zmianie tych konfiguracji przetestuj grę ponownie 

• Beras111's avatar
    Beras111
    2 years ago

w menadżerze urządzeń jest dobry pad a na steaam tak samo jest ustawiony do playstation i w ciągu dalszym jest sterowanie od xbox a jak wyłącze steam input to pad nie działa

• EA_Pulsar's avatar
    EA_Pulsar
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    2 years ago

Jeśli to nie pomogło, usuń kontroler ze sparowanych urządzeń w systemie Windows i sparuj go ponownie.

Po ponownym sparowaniu musisz włączyć na Steamie pewne ustawienia. Przejdź w platformie do trybu Big Picture, następnie do Ustawień i tam wybierz ustawienia kontrolera. Z dostępnych opcji zaznacz te, które dotyczą Twojego kontrolera. 

W przypadku dalszych problemów uruchom Big Picture, w bibliotece odszukaj grę, zarządzaj, ustawienia kontrolera i zmień ustawienia według gry na wyłączone. 

• @EA_Pulsar @EA_Kuba a ja mam tak że gra nie wykrywa pada chyba że włączę ea app I eafc przez nakładkę steam

2 bardzo duże bo ok 0.3-0.5 sekundy opóźnienia między podaniami dryblingiem strzałem zmiana itd

Pad firmy genesis na kablu

• MoonzyMacius's avatar
    MoonzyMacius
    3 months ago

Mam ten sam problem z padem od ps5 wykyrwa mi jako pad od xbox jesli wylacze input pad nie dziala na rozgrywkach online. Co mam zrobic?

• b6ysk's avatar
    b6ysk
    3 months ago

W menadżerze zadań wykrywa mi pada od xboxa 360 a mam pada od ps4

About FC 24

Dołącz do forów społeczności i porozmawiaj z nami o swoich doświadczeniach w EA SPORTS FC™ 24.4,629 PostsLatest Activity: 25 minutes ago