Forum Discussion

darzad1981's avatar
1 year ago

Rivals - Gra w obronie

W grze zdarzają się dziwne sytuacje zwłaszcza w obronie. Obrońcy podczas ataku przeciwnika potrafią stanąć w miejscu. Bywają sytuację że mimo to iż przeciwnik porusza się bez sprintu w obrębie mojego pola karnego nie jestem w stanie go dogonić. Sprawia to wrażenie jakby jakaś magiczna siła trzymała mojego obrońcę na dystans od przeciwnika a ja nie jestem w stanie nic sensownego zrobić. Dodatkowo moi obrońcy sterowani przez si potrafią wpaść na bramkarza i wytrącić mu złapaną piłkę. Oczywiście po takiej akcji piłka spada pod nogi przeciwnika który pakuje ją do siatki.

Gram w 4 lidze. W poprzednim sezonie była to 3 liga a nawet przez chwilę udało mi się dotrzeć do drugiej. Uważam się za przeciętnego gracza. Zauważyłem tutaj pewną zależność:

Przychodzi seria wygranych np: 3 mecze po rząd a po nich jest seria np. 2 lub 3 przegranych. Najczęściej są to przegrane mecze jedną bramką lub maksymalnie dwoma. Właśnie w tych przegranych meczach dzieją się różne dziwne rzeczy. Mimo tej samej taktyki i tej samej techniki gry obrona, pomocnicy czy napastnik zachowują się inaczej. Podania nie dochodzą. Zawodnicy przeciwnika częściej je przechwytują. Strzały na bramkę nie wpadają. Bramkarz wyciąga setki. Poprzeczki i inne cuda. Wygląda to tak jakby gra w jednych meczach pomagała mi a w innych przeciwnikowi. Po co jest zrobiony taki algorytm ? Po to aby ci słabsi nie zniechęcali się do gry ? Czy może chodzi o to aby działać na psychikę ?. Przegrywam to potrzebuje lepszych kart ?. Oczywiście wszyscy wiemy gdzie karty z wyższą gwarancją oceny się znajdują.    

Pytanie do adminów:

Czym takie w.w sytuacje są spowodowane ?

a) Błędami w grze ?

b) A może to han . . cap którego rzekomo nie ma ?

c) Inne powody (proszę wymienić jakie)

4 Replies

• Ta gra w tej edycji jest najbardziej ustawiona od wielu lat.Mam to samo co ty.Wygram 5 z rzedu zawodnicy grają super nagle w 5 następnych meczach moi zawodnicy nie istnieją.Zero przechwytów,obrona nie istnieje,zawodnicy biegają jak muły.Niestety ale ta gra jest niegrywalna szczególnie na pc gdzie są takie oóźnienia że grać się nie da normalnie

• darzad1981's avatar
    darzad1981
    1 year ago

Niestety najgorszy i najbardziej irytujący gameplay z ostatnich odsłon serii. Istna patologia. Zawodnicy z niższym tempem prześcigają tych szybszych. Napastnicy ważący 62kg z atrybutem 60 siły przepychają obrońców 85kg z 90 atrybutem siły. Obrońca dosłownie potrafi się teleportować parę metrów po starciu z takim chucherkiem. 

• pedzipedzacy's avatar
    pedzipedzacy
    Rising Novice
    1 year ago

To że mecze nie zawsze można wygrać zawsze było częścią Fify.... Ja mam sporo męczy ponad 30 strzałów na bramkę, przeciwnik 5 i mecz kończy się przegraną 1 do 3 bo mam same słupki, poprzeczki albo bramkarz przeciwnika robi cuda na bramce. W ostatnim meczu który remisowalem dokonałem zmiany skrzydłowego w 70 min wychodzę im na sytuację sam na sam biegnę sprintem a on nagle sam zwalnia...

• darzad1981's avatar
    darzad1981
    1 year ago

Tak. To wiem. Zawsze tak było ale w tej edycji ewidentnie widać, że działają siły wyższe abyś przegrał mecz. Też nie jednokrotnie mam mecze w których mam powiedzmy 15 oddanych strzałów. Spodziewane bramki 4. Widać że przeciwnik nie ogarnia gry zupełnie. Zrobi jedną przypadkową akcję bez ładu i składu i zdobywa bramkę. Wynik końcowy 0:1. Ja strzałów 15 on 1. To jest strasznie irytujące, że mogę się "zesrać" ale nic nie mogę zrobić. "Setki" wyciąga jego bramkarz a mój wpuszcza strzał z "tyłka".  Nikt mi nie wmówi, że tu nie ma żadnego algorytmu wspomagającego gracza który przegrywa ileś meczy z serii. Mowa oczywiście o słowie na literę h które jest tak bardzo nie lubiane przez EA. 

Featured Places

Node avatar for FC 25 Dyskusja ogólna

FC 25 Dyskusja ogólna

Dyskutuj o najnowszych wiadomościach i informacjach o grze EA SPORTS FC™ 25 na forach społeczności.Latest Activity: 6 days ago
1,013 Posts