Forum Discussion

Kycu1's avatar
Kycu1
Rising Rookie
2 months ago

Ea fc 25 nie wykrywa pada

Witam posiadam pada od ps5 a od dwóch dni gra przestała go wykrywać. Nie mam żadnych emulatorów pada, pad działa testowane na innych grach i aplikacjach.  Zainstalowałem grę ponownie, uruchamiałem jako administrator, włączałem z steam input oraz bez, usunąłem ustawienia osobiste, odpiąłem wszystkie urządzenia oprócz pada, resetowałem EA APP z podłączonym padem oraz bez niego i wszystko na nic.  Proszę o pomoc w tej sprawie ponieważ nie mam już żadnych pomysłów co robić dalej, a z żadna gra nie miałem tyle problemów w ostatnich latach co z waszymi produkcjami. 

8 Replies

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    2 months ago

Hej Kycu1 

Sprawdź aktualizacje systemu i pobierz wszystkie dostępne aktualizacje. Dodatkowo podłącz swój pad za pomocą kabla, raz jeszcze usuń Ustawienia osobiste (nie zmieniaj nazwy tego pliku). Wyłącz i włącz grę i wszystkie opcje w menu akceptuj od tej pory za pomocą kontrolera a nie za pomocą klawiatury.

• Kycu1's avatar
    Kycu1
    Rising Rookie
    2 months ago

Nie mogę zaakceptować opcji w menu za pomocą pada gdyż go nawet nie wykrywa. Włączyłem dla testu EA FC 24 oraz FIFE 19 i tam bez problemu pad jest czytany i można nim sterować. Pada mam podłączonego za pomocą kabla, system jest zaktualizowany do najnowszej wersji. Ustawienia osobiste zostały usunięte. Dodam że sterowniki karty graficznej również są najnowsze i problem dalej wystepuje.

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    2 months ago

Uruchom grę poprzez nowo utworzone konto Windows i w razie dalszych problemów przeinstaluj grę, zachowując domyślną ścieżkę instalacji plików. 

Spróbuj także podłączyć pad do różnych wejść USB.

• Kycu1's avatar
    Kycu1
    Rising Rookie
    2 months ago

Zrobione to co wyżej i wciąż bez żadnych zmian.

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    2 months ago

Przenieś na pulpit folder ustawień gry. Folder ten znajduje się w: C:\Użytkownicy\Nazwa_użytkownika\AppData\Local\EA SPORTS FC 25  (folder AppData jest folderem ukrytym) 

• Kycu1's avatar
    Kycu1
    Rising Rookie
    2 months ago

Wszystko bez zmian wciąż pad nie działa tylko tutaj. Już bym wolał chyba zwrot pieniędzy za niedziałająca poprawie grę ale jest już za późno, przynajmniej tyle że ta edycja gry pokazała mi że nie warto kupować więcej produktów od  waszej firmy gdyż jest to strata czasu, pieniędzy i nerwów. 

• Kycu1's avatar
    Kycu1
    Rising Rookie
    30 days ago

Dostane jeszcze jakąś pomoc czy na nierozwiązanym problemie się to zakończy? Kupiłem grę i nie mogę z niej w pełni korzystać, wszystkie inne gry i pad współpracują a tu wykonałem wszystko o czym pisaliście oraz szukałem informacji na internecie i nic się nie zmieniło.  W takim wypadku mogę liczyć na zwrot pieniędzy za wadliwy produkt? To co wasza firma robi przez ostatnie lata w słowa się nie da ubrać, mam nadzieje że to był ostatni produkt jaki kupiłem. Dajcie jakąkolwiek odpowiedź bo na pomoc z waszej strony nie ma co liczyć.

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    27 days ago

Z relacji innych graczy wynika, że w większości przypadków można grać zarówno na padzie PlayStation, jak i oficjalnie wspieranym padzie Xbox. W przypadku problemów z kontrolerem PS, zebraliśmy poniżej kroki, które dotychczas okazały się skuteczne:

•  usuń Ustawienia osobiste 1 i wyłącz grę 
    • odłącz zbędne urządzenia USB (np. drugi pad, ładowarka, kierownica) 
    • podłącz pad za pomocą kabla
    • jeśli w twoim systemie aktywne jest oprogramowanie emulujące wirtualne kontrolery, konieczne będzie jego wyłączenie lub odinstalowania przed uruchomieniem gry.  
    • przy ponownym uruchomieniu gry wykorzystaj tylko pad do zatwierdzania menu; nie zmieniaj nazwy pliku Ustawienia osobiste 
    • skorzystaj ze Steam Input 
    •  

Zostawię wątek otwarty, aby inni gracze mogli również dodawać swoje sugestie i rekomendacje.

About FC 25 Problemy techniczne

Masz problemy z FC 25? Dołącz tutaj, aby znaleźć pomoc w kwestiach związanych z łącznością, wydajnością, awariami i nie tylko.1,474 PostsLatest Activity: 44 minutes ago