Forum Discussion

PiotrBie85's avatar
PiotrBie85
New Rookie
9 months ago

FC 25 kursor ucieka w górny lewy róg

Hej,

zainstalowałem FC 25, podczas gry gdy nie ruszam myszką po 4 sekundach kursor przenosi się do lewego górnego rogu, nie przeszkadza to w menu, ale podczas rozgrywania meczu bywa uciążliwe, szczególnie gdy jest przerywnik albo przez chwilę biegnie się w jednym kierunku.

Czy to standardowe ustawienie w nowej FC? czy można coś z tym zrobić? Nie widziałem w ustawieniach możliwości zmiany tej sytuacji.
A może to błąd?

Dodam, że mam zainstalowane FC 24 i nic takiego się nie dzieje, nie działo się w poprzednich wersjach ani nie dzieje się w żadnej innej grze czy w ogóle podczas korzystania z komputera.

w załączeniu dodałem zdjęcia z zaistniałej sytuacji.

Próbowałem w ustawieniach myszy, w opcjach wskaźnika odhaczyć opcję: "Ukryj wskaźnik podczas pisania".
Niestety bez rezultatu.

Na forach doczytałem się, że podobny problem mieli gracze w 2021 r. z Microsoft Flight Simulator używając myszki Logitech (taką myszkę posiadam).

Czy zostanie wydana jakaś łatka naprawiająca opisany problem?

Wykonałem zalecenia udzielone na forum zgłaszania błędów, sterownik jest od firmy Microsoft (producent na stronie nie posiada sterowników dla myszki G203 do pobrania),
windows update pokazał, że mam aktualne sterowniki i wszystkie aktualizację systemu,
g hub również informuje, że wszystko jest aktualne,
sterowniki do karty graficzne aktualne od nVidia.

Dla pewności kliknąłem "zaktualizuj sterownik" dla myszki i windows odpowiedział, że jest już aktualny,
Wyłaczyłem g hub i ponownie uruchomiłem komputer.
Niestety problem z uciekającą myszką nadal występuje, pojawia odrazu po właczeniu gry zanim wybiorę nawet: ustawienia osobiste 1.

Kontaktowałem się również z pomocą Logitech i po wykonaniu kilku instrukcji oraz odpowiedzi na ich pytania, odsyłają mnie do Was, wskazując że problemem jest gra EA FC 25, tym bardziej, że w wersji EA FC 24 tego problemu nie ma, ani w żadnej innej grze czy podczas korzystania z komputera.

Próbowałem jeszcze uruchomić grę jako administrator ale nic to nie dało.

Po dzisiejszej aktualizacji FC 25 i sterowników od nVidia problem nadal występuje.

Mijają tygodnie bez realnej pomocy ze strony EA.

Kupiłem pełnowartościową grę, przynajmniej tak myślałem. Zapłaciłem niemałe pieniądze, A czuje się jakbym otrzymał kota w worku.

Czy ktoś z EA pomoże rozwiązać ten problem?

Pozdrawiam

Piotr

5 Replies

• @PiotrBie85  Hej

Spróbuj wyłączyć nakładkę EA app w grze.

Wejdź w Ustawienia platformy EA app i wyłącz nakładkę, może to poskutkuje:

• PiotrBie85's avatar
    PiotrBie85
    New Rookie
    9 months ago

Niestety nie pomogło.

W trybie zgodności spróbowałem również wyłączyć optymalizację pełnoekranowe, ale niestety również bez skutku.

Odpalam FC 24 i wszystko jest w porządku, jak i w innych grach, czy podczas korzystania z komputera.

Masakra z FC 25, nigdy nie widziałem czegoś takiego.

Natomiast gdy w ustawieniach EAapp przywróciłem nakładkę w grze. Uruchomiłem FC 25. Następnie kombinacją klawiszy: shift+F1 włączyłem nakładkę, myszka przestała uciekać.

Gdy wyłączyłem w grze nakładkę przy pomocy klawiszy: shift+F1, znów myszka po 4 sekundach nieaktywności wraca w górny lewy róg.

Jest to szczególnie uciążliwe podczas meczu, gdy nie można biec dłużej niż 4 sekundy w jednym kierunku bo piłkarz za myszką skręca w górny lewy róg.

Proszę o kolejne wskazówki.

Pozdrawiam

Piotr

• PiotrBie85's avatar
    PiotrBie85
    New Rookie
    8 months ago

Dzień dobry,

mijają tygodnie, ja próbowałem już chyba wszystkich ustawień w opcjach myszki (panel sterowania) i nic nie pomaga.

Czy zostanie wydana jakaś łatka naprawiająca opisany błąd?

Czy zostanie wreszcie udzielona mi realna pomoc?

Pozdrawiam

Piotr

• PiotrBie85's avatar
    PiotrBie85
    New Rookie
    8 months ago

Hej,

mija kolejny tydzień bez reakcji pomocy technicznej.

Dodam, ze próbowałem zmieniać wartość DPI i ilość przesyłanych informacji do komputera w programie G HUB dla myszki.

Nic nie pomaga.

Problem występuje tylko w grze FC 25. Jeszcze raz proszę o realną pomoc albo przesłanie problemu do osób odpowiedzialnych za przygotowanie łatki do gry.

Przede wszystkim proszę o jakąś reakcję. Przecież zapłaciłem za pełnowartościowy produkt.

Czy jedynym rozwiązaniem jest FC 24 albo e-Football? Tam przynajmniej AC Milan i Inter jest prawdziwy 😉

Pozdrawiam

Piotr

• PiotrBie85's avatar
    PiotrBie85
    New Rookie
    8 months ago

Hej,

kolejna aktualizacja, kolejny miesiąc mija bez realnej pomocy.

Nie liczę już na pomoc ze strony EA, która najwyraźniej nie jest warta złamanego grosza.

I zapewne nigdy więcej nie kupię kota w worku od EA.

Czuje się osobą oszukaną i zignorowaną.

Wyrażam swoją opinię, żeby inne osoby zastanowiły się czy warto wyrzucać pieniądze w błoto.

Z poważaniem

Piotr

About FC 25 Problemy techniczne

Masz problemy z FC 25? Dołącz tutaj, aby znaleźć pomoc w kwestiach związanych z łącznością, wydajnością, awariami i nie tylko.1,645 PostsLatest Activity: 10 hours ago