Lagi podczas podczas meczu
Cześć
Podczas grania meczy online oraz squad battles gra non stop zacina, laguje co uniemożliwia jakąkolwiek rywalizację. Nie mam pojęcia czym jest to spowodowane tym bardziej, że w piątek (04.10.2024) zmieniłem wszystkie ustawienia w zakładce ustawienia obrazu na najniższe i problem zniknął, gra była płynna lecz już w niedziele problem powrócił i mam wrażenie, że jest nawet gorzej. Gram na PC (laptop), sprzęt spełnia wymagania.
Procesor: AMD Ryzen 5 PRO 4650U
Karta graficzna: AMD Radeon(TM) Graphics
RAM: 32GB
Internet mam bardzo dobry więc nie szukałbym tutaj przyczyny. Mam 18 ms pingu, natomiast aplikacja AMD Software pokazuje mi około 25 fps co mnie trochę martwi.
W ustawieniach wyłączyłem takie opcje tak: skalowanie pionowe, dynamiczne skalowanie rozdzielczości, pasmo włosów, jakość rozmycia w ruchu, wskaźniki stylu gry, wyświetlenie sterowania, nakładki Hypermotion, widget występu zawodnika, modyfikator czasu reakcji. Tryb wyświetlania mam okno bez ramek, klatki na sekundę bez limitu, jakoś przerywników pełna liczba klatek. Rozdzielczość jest najniższa możliwa. Dodatkowo wyłączyłem w matchmakingu crossplay.
Niektóre opcje przyniosły jakiś rezultat, ale nadal wygląda to słabo...
Bardzo proszę o pomoc