Forum Discussion

Janchess33's avatar
10 months ago

Lagi podczas podczas meczu

Cześć

Podczas grania meczy online oraz squad battles gra non stop zacina, laguje co uniemożliwia jakąkolwiek rywalizację. Nie mam pojęcia czym jest to spowodowane tym bardziej, że w piątek (04.10.2024) zmieniłem wszystkie ustawienia w zakładce ustawienia obrazu na najniższe i problem zniknął, gra była płynna lecz już w niedziele problem powrócił i mam wrażenie, że jest nawet gorzej. Gram na PC (laptop), sprzęt spełnia wymagania. 

Procesor: AMD Ryzen 5 PRO 4650U

Karta graficzna: AMD Radeon(TM) Graphics

RAM: 32GB

Internet mam bardzo dobry więc nie szukałbym tutaj przyczyny. Mam 18 ms pingu, natomiast aplikacja AMD Software pokazuje mi około 25 fps co mnie trochę martwi.

W ustawieniach wyłączyłem takie opcje tak: skalowanie pionowe, dynamiczne skalowanie rozdzielczości, pasmo włosów, jakość rozmycia w ruchu, wskaźniki stylu gry, wyświetlenie sterowania, nakładki Hypermotion, widget występu zawodnika, modyfikator czasu reakcji. Tryb wyświetlania mam okno bez ramek, klatki na sekundę bez limitu, jakoś przerywników pełna liczba klatek. Rozdzielczość jest najniższa możliwa. Dodatkowo wyłączyłem w matchmakingu crossplay.

Niektóre opcje przyniosły jakiś rezultat, ale nadal wygląda to słabo...

Bardzo proszę o pomoc

7 Replies

• nic nie poradzisz (jedyna opcja nie grać wieczorem), to wina serwerów. Na xbox x mecz w slowmotion, a ping 5ms, łącze 600/600, porty otwarte itp. 

• Uważam, że w moim przypadku nie jest to kwestia obciążenia serwerów. W piątek wieczorem zmieniłem parę ustawień i gra zaczęła działać dobrze. Niestety już nie działa.

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    10 months ago

Hej @Janchess33 

Jaką dokładnie dedykowaną kartę graficzną posiada Twój komputer?

Gra EA Sports FC 25 wymaga minimalnie Radeon RX 570 lub Nvidia GeForce 1050Ti. 

Spoiler
  • EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    10 months ago

Hej @Janchess33 

Jeśli Twój komputer posiada jedynie zintegrowaną kartę graficzną to jest ona niewystarczająca do uruchomienia i płynnego działania gry. Przykro mi. 

• Nie oczekuje niesamowitych rezultatów. Mam świadomość tego, ze zintegrowana karta graficzna nie zapewni mi niesamowitej grafiki, nawet tego nie oczekuje. Spełniam wymagania podane przez producenta. Gra uruchamia się normalnie, menu jest płynne a problem występuje podczas grania meczy. Chciałbym wiedzieć dlaczego gdy ustawiłem najniższe ustawienia gra przez dwa dni była płynna i można było normalnie rozgrywać mecze? 

• Witam wszystkich serdecznie mam problem podczas meczów online jak z kimś gram w fc25 to mam lagi jak mam bardzo dobry internet. EA.com naprawcie te serwery bo ludzie spokojnie nie można pograć normalnie gra za 300 zł a laguje od dłuższego czasu. Proszę o pomoc 

About FC 25 Problemy techniczne

Masz problemy z FC 25? Dołącz tutaj, aby znaleźć pomoc w kwestiach związanych z łącznością, wydajnością, awariami i nie tylko.1,641 PostsLatest Activity: 46 minutes ago