Forum Discussion

cosycossack's avatar
12 months ago

Lagi, stuttering, input delay w grze online

Od premiery wersji Ultimate doświadczam ciągłych problemów w grze, takich jak lagi, stuttering oraz opóźnienia w działaniu kontrolera Xbox 360. Problemy te pojawiają się głównie w trybie Ultimate Team, zwłaszcza w Rivals i nowym trybie Rush. Korzystam z karty graficznej Nvidia i przetestowałem już różne kombinacje ustawień, zarówno w samej grze, jak i w panelu sterowania Nvidia, niestety bez rezultatu. Próbowałem również rozwiązać ten problem, korzystając z rad innych graczy, którzy mają podobne trudności, ale wciąż nie udało mi się go naprawić.

Dodatkowo gra cały czas wykrywa klawiaturę i mysz jako dodatkowy kontroler, mimo że na ekranie startowym loguję się za pomocą przycisku "A" na padzie, co powinno ustawić go jako domyślny. W EA FC 24 ten problem nie występował – po kilku sekundach od podłączenia pada kursor automatycznie znikał. Teraz jednak kursor pozostaje cały czas widoczny na ekranie, co może powodować opóźnienia w sterowaniu. Zdarza się również, że piłkarz, którym steruję, samodzielnie biegnie w losowym kierunku, mimo że nie dotykam żadnych przycisków na padzie.

Dodam jeszcze, że próbowałem już wyłączać overlay w EA App oraz na Steamie, mimo że grę zakupiłem wyłącznie na platformie EA

No RepliesBe the first to reply

About FC 25 Problemy techniczne

Masz problemy z FC 25? Dołącz tutaj, aby znaleźć pomoc w kwestiach związanych z łącznością, wydajnością, awariami i nie tylko.1,669 PostsLatest Activity: 21 minutes ago