Forum Discussion

KDR1410's avatar
KDR1410
Rising Newcomer
11 months ago

Wahania pingu

Od kilku tygodni mam problem ze skokami pingu podczas meczu. Problem powtarza się w każdym rozgrywanym spotkaniu on-line. Ciekawe jest to, że zdarza się to najczęściej około 50-60 minuty mecz. U mnie ping skacze od wartości około 22 ms do poziomu 50-70 ms. Gram na konsoli xbox x-series. sprawdziłem różne rzeczy łącznie ze sprawdzeniem innego routera lecz problemu nie potrafię rozwiązać. Ma lub miał ktokolwiek tego typu sytuacje? Może jest jakieś rozwiązanie?

3 Replies

• KDR1410's avatar
    KDR1410
    Rising Newcomer
    11 months ago

Najdziwniejsze jest to że ping powtarzalnie skacze około 60 minuty meczu z poziomu 24 ms do około 60

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    11 months ago

Doświadczasz zmienności opóźnienia. Jeśli wartość pingu ulega znacznym wahaniom, pakiety danych mogą docierać z opóźnieniem lub w niewłaściwej kolejności, przez co rozgrywka sieciowa staje się mniej płynna. Jeśli zmienność opóźnienia jest wysoka, możesz doświadczyć zacinania się obrazu lub rozłączenia z grą.

•  Upewnij się, że masz stabilne połączenie internetowe.
    • Zrestartuj router.
    • Sprawdź, czy inne urządzenia w sieci nie obciążają łącza.
    • Jeśli korzystasz z Wi-Fi, spróbuj połączyć się kablem Ethernet.
    • Skontaktuj się z dostawcą usług internetowych, aby upewnić się, że nie ma problemów z siecią w twojej okolicy.

Featured Places

Node avatar for FC 25 Problemy techniczne

FC 25 Problemy techniczne

Masz problemy z FC 25? Dołącz tutaj, aby znaleźć pomoc w kwestiach związanych z łącznością, wydajnością, awariami i nie tylko.Latest Activity: 8 days ago
1,699 Posts