Forum Discussion

SnoopeQ's avatar
SnoopeQ
Seasoned Newcomer
1 month ago

nie mozna uruchomic gry

dzien dobry bardoz prosze o pomoc 
Mam problem z uruchomieniem gry Ea Sports FC25. Próbując ja uruchomić wyświetla mi się napis "Nie udało się uruchomić gry Wystąpił błąd, który uniemożliwił uruchomienie spróbuj ponownie za chwilę". probowalem naprawde wydaje mi sie ze wszystkiego, weryfikowanie i naprawianie plikow, czyszczenie cache, jakies antywirusy, reinstalacja, nawet w biosie (tylko nie moge csm wylaczyc bo mam tam system pobrany) i za chiny sie nie chce wlaczyc. 

4 Replies

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    1 month ago

Hej SnoopeQ​ 

Widzę, że zrobiłeś już naprawdę dużo kroków, więc skupimy się teraz na dwóch najczęstszych przyczynach, które powodują taki komunikat. Najczęściej jest to problem z plikami startowymi gry albo z samą sesją EA App, która potrafi się „zaciąć” i blokować uruchomienie.

Spróbuj proszę zrobić to w takiej kolejności:

• Najpierw zamknij całkowicie EA App, także w tle, i uruchom go ponownie jako administrator. Czasem sama sesja potrafi zawiesić uruchomienie gry.
    • Jeśli to nie ruszy gry, usuń folder umcache w ścieżce C:\Users\TwojaNazwa\AppData\Local\EA SPORTS FC 25\umcache - te pliki często trzymają nieprawidłowe ustawienia i blokują start.
    • Potem uruchom ponownie komputer, otwórz EA App i spróbuj jeszcze raz uruchomić grę.

Jeśli nadal się nie włącza, daj mi znać proszę, czy pojawia się inny kod błędu oraz podeślij DxDiag.

• SnoopeQ's avatar
    SnoopeQ
    Seasoned Newcomer
    1 month ago

EA_Kalina​ EA_Kuba​ nie dziala, admin nie dziala, takiego folderu nie mam nawet na kompie bo pousuwalem pliki wszystkie poza data z tamtego folderu, tutaj macie dxdiaga, nie mam tego przycisku do uruchamiania diagnostyki wiec po prostu wysylam to co udalo mi sie zapisac, na 3 displayu jest error 43 bo nie wiem czemu ale mi probuje na integre chyba to wlaczyc, jak wylacze integre w menedzerze urzadzen to nic sie nie zmienia, jak udalo mi sie usunac error 43 to pojawil sie error 22 mimo ze pobieralem sterowniki najnowsze jakie moglem, prosze bardzo ladnie o pomoc bo mam od tygodnia juz ochote na fifke z kolezka ale nie moge odpalic

• SnoopeQ's avatar
    SnoopeQ
    Seasoned Newcomer
    1 month ago

dobra ogarnalem, zrobilem czysty rozruch i odpalilo, ale teraz jakbyscie mogli pomoc mi wskazac ktora usluga mi blokowala to bylbym wdzieczny

Featured Places

Node avatar for FC 25 Problemy techniczne

FC 25 Problemy techniczne

Masz problemy z FC 25? Dołącz tutaj, aby znaleźć pomoc w kwestiach związanych z łącznością, wydajnością, awariami i nie tylko.Latest Activity: 5 days ago
1,701 Posts