Forum Discussion

reacher086's avatar
1 year ago

Wywala do pulpitu w trakcie meczów + błąd biblioteki w aplikacji EA

Witam,

mam problem z grą polegający na wywalaniu mnie z meczy (wszystkich: rivals, rush, etc).

Komunikatu żadnego nie otrzymuję. Po zagraniu 2-3 meczy max (ostatnio co raz częściej) wywala z gry. 

Nie da się tak grać. Kilka razy wyrzuciło mnie np z meczu o awans lub w mistrzostwach FUT co jest niedopuszczalne. 

Próbowałem grę przeinstalować, zainstalowałem grę nawet na dysku M2. Sprawdzałem połączenie sieciowe - tu nie ma problemu. 

Wpisywałem komendę perfmon /rel w windowsie - nie wykazuje żadnych błędów nawet w raporcie szczegółowym. 

Resetowalem router itd itd itd. W innych grach - również tych o wiele bardziej wymagających sprzętowo nic takiego się nie dzieje .. 

To co mnie również bardzo zastanawia to stan mojej gry w bibliotece EA. Grę kupiłem przedpremierowo... aktualnie mam już w niej ponad 200 godzin,  

długo czekałem na jakąś sensowną aktualizację oraz szukałem rozwiązań na forach ... nic to nie dało. 

To co zastanawia mnie na koncie to zaznaczam jeszcze raz - przedpremierowo zakupiłem grę - a w bibliotece wiecznie wyświetla mi się pozycja że pozostała mi mniej niż jedna godzina dostępu do gry.. zachowasz swoje postępy jeśli wykupisz EA Play Pro lub zakupisz grę................. oczywiście nadal mogę grać ale nie wiem czy to nie generuje jakiegoś błędu i po upływie ok godziny może przez to wywala mnie z gry ?!? W załączniku przesyłam screen obrazu z mojej biblioteki ... EA Play Pro nie miałem nigdy.. gra jest kupiona ... i takie cuda ? Na prawdę? 

3 Replies

• @EA_Kuba    OK, jeśli chodzi o błąd w aplikacji EA, po wyczyszczeniu pamięci podręcznej (dla pewności dwukrotnie) - nadal pojawia się informacja że została mi 1 godzina grania.

W załączniku przesyłam raport niezawodności z wczoraj (gdzie wywaliło mnie 2-3 razy w ciągu dnia) oraz raport DxDiag. Będę bardzo wdzięczny za dalszą pomoc. 

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    1 year ago

Hej @reacher086 

Dzięki za odpowiedź i przesłane pliki. 

Odnośnie błędu w aplikacji EA app, to jeśli nie zniknął on po wyczyszczeniu pamięci podręcznej aplikacji, zakładam, że musi on być powiązany z kluczem, który został przypisany do Twojego konta. 

Czy gra została przez Ciebie kupiona poprzez aplikację EA app, czy poza nią? 

Odnośnie problemów z wyłączaniem gry, to w pliku DxDiag nie znalazłem bezpośrednich błędów, które odnosiłyby się do gry. Nie mniej jest kilka kroków, których możmy spróbować na podstawie przesłanych przez Ciebie raportów. 

Zaczynając od monitora niezawodności widzimy w nim błędy krytyczne z aplikacją Razer Synapse, których potwierdzenie odzwierciedlone jest w pliku DxDiag:

P1: Razer Synapse Service Process
    P2: 1.0.0.0
    P3: 671aa121
    P4: mscorlib
    P5: 4.8.9282.0
    P6: 66e8bd8f
    P7: 5e49
    P8: 27
    P9: System.Exception
    P10: 

mscorlib jest główną biblioteką w framework-u .NET. Błędy tego typu mogą wpływać również na działanie gier, lub innych aplikacji. Tutaj znajdziesz link do pobrania aktualizacji NET Framework. 

Jeśli problem z Razer Synapse będzie się powtarzał - wyłącz tę aplikację na czas uruchomienia gry, lub uruchom komputer w trybie czystego rozruchu. 

Jak wykonać czysty rozruch systemu na PC lub Mac?

Kolejnym błędem, który pojawił się w pliku DxDiag był: 

P1: lsass.exe
    P2: 10.0.19041.4239
    P3: 4aaafe3f
    P4: StackHash_e4b6
    P5: 0.0.0.0
    P6: 00000000
    P7: c0000005
    P8: PCH_83_FROM_ntdll+0x000000000009E044
    P9: 00000000
    P10: 0x00000000

lsass.exe usługa ta jest odpowiedzialna między innymi za bezpieczeństwo, jak również za zarządzanie użytkownikami na Twoim komputerze. PCH_83_FROM_ntdll wskazywałoby na pochodzenie problemu z bibliotek na poziomie systemowym. 

Z racji faktu, że pojawił się problem z usługa odpowiedzialną na bezpieczeństwo - sprawdź komputer pod kątem malware (za pomocą Windows Defender, lub programu antywirusowego na komputerze). 

By upewnić się, że pliki systemowe są spójne skorzystaj z narzędzia kontroler plików systemowych (SFC+DISM):

Naprawianie uszkodzonych lub dodawanie brakujących plików systemowych za pomocą narzędzia Kontroler plików systemowych

Idąc dalej w pliku DxDiag zauważyłem, że o ile sterowniki dedykowanej karty graficznej są zaktualizowane, tak te od karty zintegrowanej, zdaje się, że nie. Mając na uwadze fakt, że również zintegrowana karta graficzna potrzebna jest do przetworzenia niektórych danych (oraz mając w pamięci błędy z NET framework) - zaktualizuj je. W tym celu możesz skorzystać z narzędzia dostępnego na stronie Intel, które wyszuka najnowszy sterownik dla Twoich podzespołów:

Intel® Driver & Support Assistant

Twój komputer jest wyposażony w kilka dysków, sugerowałbym, abyś zainstalował grę (o ile nie jest tam zainstalowana) na partycji D:\.

Featured Places

Node avatar for FC 25 Problemy techniczne

FC 25 Problemy techniczne

Masz problemy z FC 25? Dołącz tutaj, aby znaleźć pomoc w kwestiach związanych z łącznością, wydajnością, awariami i nie tylko.Latest Activity: 2 months ago
1,704 Posts