Forum Discussion

Qbix14's avatar
Qbix14
Rising Newcomer
1 month ago

Błąd podczas mistrzostw

Witam, dzisiaj podczas uruchomienia pierwszego meczu mistrzostw straciłem kontrolę nad zawodnikami. Dosłownie nie mogłem przełączyć się na żadnego innego zawodnika a po chwili nie miałem już kontroli nad ani jednym piłkarzem. Nad głowami zawodników pojawiły się białe strzałki tak jakby kontrolował ich ktoś inny, ale nie wykonywały żadnych czynności poza staniem. Proszę o cofnięcie porażki.

3 Replies

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    1 month ago

Hej Qbix14​ 

Rozumiem frustrację – utrata kontroli nad zawodnikami w trakcie meczu to bardzo nieprzyjemna sytuacja. Chcę jednak od razu wyjaśnić jedną ważną rzecz: nie mamy możliwości cofania porażek ani ręcznej zmiany wyniku meczu.

Białe strzałki nad zawodnikami zwykle pojawiają się, gdy gra:

• traci sygnał z kontrolera,
    • błędnie przełącza źródło sterowania,
    • albo dochodzi do chwilowego konfliktu urządzeń wejścia.

Na przyszłość warto sprawdzić:

• czy grasz padem na kablu czy przez Bluetooth (jeśli BT, kabel bywa stabilniejszy),
    • czy w trakcie meczu pad nie rozłączył się nawet na moment,
    • czy nie masz podłączonego drugiego kontrolera lub innego urządzenia wejścia,
    • czy problem pojawia się tylko w mistrzostwach, czy też w innych trybach.
  • Qbix14's avatar
    Qbix14
    Rising Newcomer
    1 month ago

Gram na kablu i na pewno się nie odłączył. Na początku meczu mogłem grać tylko jednym zawodnikiem. Po chwili już nawet nad nim straciłem kontrolę. A co powiesz mi na ten temat? Jeden weekend a dwie porażki w takich sytuacjach? Może w takim razie dodajcie mi paczki za wyższą rangę. Bo inaczej niż oszustwem tego nazwać nie można. Człowiek gra w tą grę od 2 tygodni chciał trochę funu ale jak jeżeli nie może nawet normalnie meczu rozegrać ;)

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    1 month ago

Qbix14​ rozumiem, jak bardzo to potrafi zirytować - szczególnie gdy dzieje się to w mistrzostwach i wpływa bezpośrednio na wynik. Chcę jednak jasno doprecyzować, że nie mamy możliwości cofania porażek, zmiany wyników ani przyznawania paczek czy nagród za wyższą rangę.

To, co opisujesz (kontrola tylko jednego zawodnika, potem całkowity jej brak, białe strzałki nad piłkarzami), bardzo często wiąże się z chwilowym zerwaniem lub konfliktem sygnału sterowania - nawet jeśli grasz na kablu i fizycznie pad się nie odłączył. Czasem wystarczy bardzo krótka utrata sygnału, żeby gra „zgubiła” źródło wejścia do końca meczu.

Na przyszłość warto jeszcze sprawdzić:

• czy nie masz podłączonych innych urzadzeń np. drugiego kontrolera, ładowarki, kierownicy,
    • czy pad jest podłączony bezpośrednio do konsoli, a nie przez hub.

Dodatkowo warto odświeżyć sesję gry:

• wyjdź całkowicie z gry do menu konsoli
    • wyłacz konsolę o zasilania na 3 min.
    • uruchom grę ponownie

Taki restart sesji często zapobiega problemom z wejściem, synchronizacją lub sterowaniem, które mogą narastać podczas dłuższej rozgrywki.

Featured Places

Node avatar for FC 26 Zgłaszanie błędów

FC 26 Zgłaszanie błędów

Zgłaszaj błędy i sprawdzaj, co społeczność EA Sports FC 26 mówi na tym forum.Latest Activity: 1 hour ago
1,144 Posts