erhard55
24 days agoNew Adventurer
Dźwięk !
Zbyt głośne trybuny , a ledwo słyszalny gwizdek sędziego w każdej grze . Jeśli ktoś potrafi to proszę to naprawić , bo w trakcie gry to jest denerwujące . Jak zresztą wszystko w tej grze . Gra takiej...
Wrzuć proszę pliki bez zipa, wtedy łatwiej je sprawdzić i coś konkretnie podpowiedzieć.
W międzyczasie spróbuj całkowicie zresetować ustawienia gry. Najprościej zmienić nazwę folderu „FC 26” na „FC 26_kopia”. Folder znajduje się: C:\Użytkownicy\Nazwa_użytkownika\AppData*\Local\EA SPORTS FC 26
* folder AppData jest folderem ukrytym
Niestety reset ustawienia nie pomógł . Jest jak było . Powyżej wstawiłem zrzuty bez zipa . W FC 25 było to samo i jakoś ktoś naprawił ten błąd .
Dla pewności sprawdź jeszcze, czy masz ustawione właściwe urządzenie jako domyślne. Kliknij prawym na ikonę głośnika w Windows > „Ustawienia dźwięku” > i tam wybierz swoje główne urządzenie (np. słuchawki albo głośniki). Jeśli masz kilka opcji na liście, ustaw tylko jedno jako domyślne i wyłącz pozostałe na chwilę.
Potem wejdź w „Panel sterowania dźwiękiem” > wybierz swoje urządzenie > „Właściwości” > zakładka „Ulepszenia” i zaznacz „Wyłącz wszystkie ulepszenia”. Jeśli masz opcję dźwięku przestrzennego (Spatial Sound), też ją wyłącz.
Na koniec zrób prosty test - jeśli grasz na słuchawkach, uruchom grę na głośnikach albo odwrotnie. Często to „przestawia” miks dźwięku i po powrocie wszystko działa już normalnie.
Wszystko sprawdziłem i nic to nie dało . Nie jestem fachowcem, ale wydaje mi się że to błąd wewnątrz gry. Więc to grubsza sprawa . Dzięki za próbę pomocy .
Nie widzę podobnych zgłoszeń na naszym forum PL, więc podeślij proszę aktualny DxDiag. W międzyczasie spróbuj uruchomić grę na nowym koncie administratora i daj znać, czy coś zmieniło się z dźwiękiem.
Napisz też, czy grasz na słuchawkach, głośnikach czy przez dźwięk z TV?