Forum Discussion

jancker2010's avatar
jancker2010
Seasoned Newcomer
1 day ago

Działanie gamepada podczas gry Fut champions

Witam

w fut champions natrafiłem na gry gdzie mój pad przestał działać i pisze ze nie uczestniczę w grze i tak straciłem dwa winy zmiana pada podczas meczu też nie zadziałała.

Żądam wyjaśnienia o co biega jak nie to proszę zwrócić mi dwa mecze lub odpowiednia rekompensata powinna podziałać.

Jeżeli do mojej prośby nie przystawicie to ja zgłosze komu trzeba a mam dobre znajomości

1 Reply

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    12 hours ago

Hej jancker2010​ 

Z opisu wygląda to najczęściej na chwilową utratę połączenia kontrolera z grą, a nie sam pad – dlatego nawet zmiana w trakcie meczu nie pomaga i pojawia się komunikat o braku aktywności.

Na przyszłość warto sprawdzić kilka rzeczy. Spróbuj podłączyć pada kablem zamiast przez Bluetooth i upewnić się, że w ustawieniach nie przełącza się automatycznie na inne urządzenie (np. klawiaturę). Dobrze też zamknąć wszystkie aplikacje w tle, które mogą przechwytywać kontroler. Przed kolejną sesją zrób odświeżenie - restart gry, wyłączenie PC na kilka minut i ponowne uruchomienie.

Jeśli chodzi o mecze, niestety nie ma możliwości przywrócenia wyniku ani dodania ich ponownie, ale warto spróbować tych kroków, żeby sytuacja się nie powtórzyła.

Featured Places

Node avatar for FC 26 Zgłaszanie błędów

FC 26 Zgłaszanie błędów

Zgłaszaj błędy i sprawdzaj, co społeczność EA Sports FC 26 mówi na tym forum.Latest Activity: 6 hours ago
1,238 Posts