RatchedPL
8 days agoSeasoned Newcomer
Logika piłkarzy - tryb kariery
Ogólnie w trybie kariery już po raz Nty mam problem z logiką piłkarzy. Podzielę to na etapy:
- Piłkarz chce podwyżki: Piłkarz mówi mi, że chce podwyżkę. Mówię spoko, dobrze gra zaczynam negocjacje. Oznajmia mi teraz, że .... on nie chce przedłużać okresu kontraktu, chce tylko podwyżke xD
- Gdy mówię, że nie on uznaje, że lipa i kończą się negocjacje. Morale mu spadają i dostaje informacje od prezesa, że jak ja tak mogę robić, morale się psuja.
- Myślę sobie, że ok w sumie takie sytuacje mogą się stać realnie, tu jeszcze problemu nie miałem. Więc z kilkoma dobrymi piłkarzami postanowiłem zrobić tak, że dam im podwyżkę mimo braku chęci przedłużenia okresu trwania kontraktu. Mam jeszcze 1,5 roku na te rozmowy więc niech ma. I teraz uwaga dostaje on podwyżkę i jest zadowolony. Oznajmia mi po miesiącu, że on chce przedłużyć okres trwania kontraktu i podwyżkę. Myślę sobie fajnie, chce usiąść do stołu i nie mogę z nim rozmawiać bo niedawno z nim rozmawiałem...system mnie blokuje. Następnie po kilku dniach/tygodniach gracz jest smutny morale mu spadają bo nie przedłużam z nim kontraktu i znowu prezes na mnie jest zdenerwowany... no i tu znowu pojawia się blokada systemowa bo nie pozwala mi negocjować po krótkim czasie z kimś i przez to system jeszcze obniża morale.
Moim zdaniem ta sytuacja jest kuriozalna i traktuje ją jako błąd logiczny.