Forum Discussion

Smerfito27's avatar
Smerfito27
Seasoned Newcomer
2 months ago
Solved

Nie dzialający pad od xbox series x na pc ale tylko w DR, Drafcie.

Witam serdecznie jest w stanie ktos pomoc? Pad normalnie na squad battles, rush, momentach dziala ale jak juz wchodze do DR albo drafta to nic nie jestem w stanie zrobic ani na klawiaturze ani na padzie. PROSZE O POMOC!

• TO NIE JEST ROZWIĄZANIE. INFORMACJA PODANA DLA LEPSZEJ WIDOCZNOŚCI. 

Dzięki za wasze zgłoszenia!

Nasze zespoły analizują ten problem i jeśli pojawią się dodatkowe aktualizacje - damy Wam znać. 

Rozwiązanie tego problemu możecie śledzić na naszym oficjalnym trackerze gry - link 

Sprawdźcie także czy zadziała wam tymczasowe obejście:

Ustaw limit FPS na 60 Hz i włącz synchronizację pionową (V-Sync).”

30 Replies

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    2 months ago
    • TO NIE JEST ROZWIĄZANIE. INFORMACJA PODANA DLA LEPSZEJ WIDOCZNOŚCI. 

Dzięki za wasze zgłoszenia!

Nasze zespoły analizują ten problem i jeśli pojawią się dodatkowe aktualizacje - damy Wam znać. 

Rozwiązanie tego problemu możecie śledzić na naszym oficjalnym trackerze gry - link 

Sprawdźcie także czy zadziała wam tymczasowe obejście:

Ustaw limit FPS na 60 Hz i włącz synchronizację pionową (V-Sync).”

• mam to samo nonstop, chwilę działa po to, aby po chwili totalnie się zaciąć.  Nie wiem, czy to może  być jakiś problem ze sprzętem ktoś wie?

• T4BAK4's avatar
    T4BAK4
    Seasoned Newcomer
    2 months ago

Mi w końcu pomogło ustawienie przed rozpoczęciem meczu zablokowanie klatek na 30. W moim przypadku jak w trakcie meczu przestawiłem klatki na 60 to też już działało i dopóki nie wyłączy się gry to już nie trzeba nic przestawiać. Jednak przy nowym uruchomieniu gry znów trzeba powtórzyć zmianę limitu klatek

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    2 months ago

W aktualizacji FC 26 w wersji 1.0.3. znalazły się poprawki dotyczące sytuacji, w których kontrolery nie reagowały podczas rozgrywki. 

Pamiętajcie też, że ważne jest, aby podłączyć i używać kontrolera dopiero po uruchomieniu gry. Przełączanie się pomiędzy padem a klawiaturą i myszką w trakcie gry może powodować problemy z działaniem sterowania. 

• przejdź w Konfikuracja> Profil> Usuń
    • usuń Ustawienia osobiste i wyłącz grę
    • podłącz pad za pomocą kabla
    • przy ponownym uruchomieniu gry wykorzystuj tylko pad do zatwierdzania menu
    • nie zmieniaj nazwy pliku Ustawienia osobiste 

Prace nad tym tematem wciąż trwają — nasz zespół nadal analizuje Wasze zgłoszenia i planuje kolejne ulepszenia w przyszłych aktualizacjach. Rozwiązanie tego problemu możecie śledzić na naszym oficjalnym trackerze gry - link 

Zachęcam również do sprawdzenia naszego nowego wpisu / poradnika dotyczącego kontrolerów: 

About FC 26 Zgłaszanie błędów

Zgłaszaj błędy i sprawdzaj, co społeczność EA Sports FC 26 mówi na tym forum.748 PostsLatest Activity: 2 hours ago