Forum Discussion

Mariano_Mexicano's avatar
Mariano_Mexicano
Seasoned Newcomer
26 days ago

Problem ze zwrotem FC 26 Ultimate Edition

Witam,

w dniu 11.10.2025 zakupiłem za pomocą Apple Pay grę FC 26 Ultimate Edition na EA App store na PC. Gra jest de facto nie grywalna, posiada masę błędów co czyni ją produktem nie w pełni wartościowym. Dlatego też zgodnie z unijnym prawem konsumenta chciałbym dokonać zwrotu. Niestety, tak jak w wielu podobnych wątkach jest to opisane, nie można dokonać zwrotu poprzez Narzędzie do zwrotów, ponieważ gra jest tam nie widoczna. Proszę więc o JASNĄ odpowiedź, dlaczego nie można zwrócić gry poprzez Narzędzie do zwrotów

EA_Kalina​ EA_Kuba​

Dodam, że jestem fanem gier FC (wcześniej FIFA) więc niewykluczone, że w przyszłości nabędę ponownie grę FC 26, natomiast na chwilę obecną produkt jest niepełnowartościowy.

8 Replies

• dwisopl's avatar
    dwisopl
    Rising Rookie
    26 days ago

Również z zaistaniałego powodu chce zareklamować produkt

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    25 days ago

Hej Mariano_Mexicano​ 

Niestety poprzez forum nie będziemy w stanie pomóc w kwestiach związanych z kontem EA oraz transakcjami.  W tej sytuacji, proszę skontaktuj się z doradzą EA, tak jak jest to opisane instrukcji.

• Mariano_Mexicano's avatar
    Mariano_Mexicano
    Seasoned Newcomer
    25 days ago

EA_Kalina​ 
    Po pierwsze to wypadałoby zaktualizować swoją instrukcję ponieważ chat nie jest już dostępną formą komunikacji z waszym wsparciem. Po drugie kontaktowałem się poprzez formularz w tej sprawie ale brak jakiegokolwiek odzewu. Czyniąc w ten sposób łamiecie prawo konsumenta, ponieważ utrudniacie celowo dokonywanie zwrotu produktu który jest niezgodny z opisem. Proszę w takim razie o podanie adresu email albo telefonu do wsparcia EA Polska ponieważ tego też nie można znaleźć u was na stronie, to chyba nie są jakieś dane poufne.

• Mariano_Mexicano's avatar
    Mariano_Mexicano
    Seasoned Newcomer
    25 days ago

26 min XD wystarczyło żeby zobaczyć jak bardzo ta gra jest niedopracowana, co czyni ją produktem niepełnowartościowym.

• dawidbogusz's avatar
    dawidbogusz
    Rising Rookie
    25 days ago

EA_Kalina​ proszę o informację ile razy należy kliknąć przycisk "Wyślij" na dole zgłoszenia oby się ono wysłało, do tej chwili zrobił to już jakieś 30 razy i nic. Nie wiem, może źle klikam, może jakaś instrukcja klikania? 

Napisałbym że poziom obsługi klienta jest na skandalicznym poziomie, ale żeby tak było to ta obsługa musiała by najpierw w ogóle istnieć...

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    23 days ago

Przed wysłaniem zgłoszenia warto zapoznać się z naszym artykułem Jak uzyskać zwrot pieniędzy za gry EA? 

EA nie może przetworzyć zwrotów za zakupy dokonane w innych platformach sieciowych lub w sklepach stacjonarnych. Wliczając w to między innymi:

• Sklepy konsolowe, takie jak PlayStation, Xbox i Nintendo
    • Platformy na PC, takie jak Steam i Epic

Prawo zwrotu: 

Istnieją dwie możliwości kwalifikacji do zwrotu środków za grę:

1. Poprzez politykę zwrotów EA
    2. Poprzez prawa ustawowe

Możesz użyć narzędzia do zwrotów, by sprawdzić, czy twoja gra kwalifikuje się do automatycznego zwrotu, i wysłać zgłoszenie. By przejrzeć historię zakupów, przejdź do zakładki Płatności i portfel w ustawieniach konta EA.

Brak prawa zwrotu:

• W przypadku zakupu pakietu gier, w tym gier z dodatkową zawartością, wszystkie gry i zawartość zakupione w ramach pakietu muszą zostać zwrócone razem.

Niektóre edycje gier zawierające pakiety waluty wirtualnej i/lub pakiety z zawartością są wyłączone z polityki zwrotów EA.

•  
    • Zawartość do pobrania (DLC) oraz waluty w grach nie podlegają zwrotom, jeśli zostały zakupione osobno.
    • Zwrot za tę samą grę możesz uzyskać tylko dwukrotnie. Jeśli kupisz tę samą grę po raz trzeci, środki nie zostaną zwrócone ponownie.

Metody płatności niepodlegające zwrotomW przypadku niektórych metod płatności nie można się później ubiegać o zwrot. Jeśli kupisz coś za pomocą bezzwrotnej metody płatności, nie będziemy w stanie zwrócić ci pieniędzy.Przed dokonaniem zapłaty metodą płatności, w przypadku której zwroty nie są dostępne, zastanów się, czy na pewno chcesz jej użyć.

Wyświetl źródło i więcej informacji

dawidbogusz​ warto sprawdzić inną przeglądarkę internetową, jeśli w obecnej nie można wysłać zgłoszenia.

Mariano_Mexicano​ jeśli zgłoszenie zostało wysłane, status zwrotu możesz sprawdzić następująco:

1. Otwórz zakładkę Płatności i portfel na swoim koncie EA.
    2. Wybierz Historię zamówień, aby zobaczyć status swoich zakupów i zwrotów.

Możesz również sprawdzić historię zwrotów do 30 dni wstecz w narzędziu zwrotów. 

W przypadku wysłania zgłoszenia (bez skorzystania z narzędzia do zwrotów), status zgłoszenia możesz zawsze śledzić na stronie https://help.ea.com/en/help-my-cases/ 

W przypadku dodatkowych pytań dotyczących zamówienia, płatności, zwrotu lub statusu zakupu, prosimy o kontakt bezpośrednio z doradcą EA.

Dostępne formy kontaktu — takie jak czat na żywo czy wiadomość e-mail — mogą różnić się w zależności od wybranego produktu, platformy lub tematu zgłoszenia.

• dawidbogusz's avatar
    dawidbogusz
    Rising Rookie
    23 days ago

EA_Kalina​ 

W nawiązaniu do nie działającego przycisku "Wyślij", próbowałem oczywiście różnych przeglądarek, przycisk nie działał. Nic to, dzisiaj zadziałał.

Oczywiście zgłoszenia nadal (prawdopodobnie) nie udało się wysłać, ponieważ nie wyświetla mi się żadna opcja dalszego kontaktu. Mam tylko 3 opcje samoobsługi, tj. link do narzędzia zwrotów, które jak już zostało powiedziane nie działa, oraz dwa linki do artykułów z pomocą. W załączniku screen. Dodam że wygląda to tak samo zarówno przy zgłoszeniu jako gość jak i po zalogowniu się. Proszę o dalsze instrukcje.

About FC 26 Zgłaszanie błędów

Zgłaszaj błędy i sprawdzaj, co społeczność EA Sports FC 26 mówi na tym forum.691 PostsLatest Activity: 7 hours ago