Forum Discussion

Kacperaszek's avatar
Kacperaszek
New Novice
11 days ago

zacinanie gry podczas meczu

Po ostatnich aktualizacjach kiedy gram mecz mam niestabilną grę i nie mogę normalnie rozegrać meczu gdzie przed nimi normalnie działało. Podczas gdy menu działa płynnie ale gameplay gry już nie. Proszę o pomoc  

10 Replies

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    9 days ago

Hej Kacperaszek​ 

Na start zamknij FC 26, uruchom ponownie komputer/ konsolę i w tym czasie zrestartuj router, żeby odświeżyć całą sesję przed kolejnym meczem.

Jeśli po odświeżeniu dalej będzie się zacinać, daj znać, na jakiej platformie grasz.

• Kacperaszek's avatar
    Kacperaszek
    New Novice
    9 days ago

bardziej mi chodzi o spadki fps nagle i nic nie moge wtedy zrobic jakbym nie mial sprzetu dostosowanego do wymagan a ostatnio wymienialem karte graficzna

przeinstalowalem gre od nowa i zmniejszylem ustawienia graficzne 

• Kpina, u mnie kazdy mecz obojetnie gdzie od razu powoduje spadki fps i potem trzeba uruchamiac gre od nowa, czasami spadki sa np po drugim meczu, ale ogolnie wiecej mi się gra zacinala niz chodziła płynnie...

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    5 days ago

Skoro problemem są nagłe spadki FPS, to chętnie przejrzałabym raport  DxDiag  - na jego podstawie  można wyłapać kilka rzeczy.

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    4 days ago

Kacperaszek​ Jeśli masz możliwość, przejdź na Windows 11 — gra działa na nim dużo stabilniej. A jeśli na razie nie możesz zaktualizować systemu, to warto naprawić pliki Windows, bo te błędy potrafią psuć DirectX i animacje w FC.

Dobrze też będzie wyczyścić cache gry. Usuń folder umcachefcsetup— znajdziesz je w:
    C:\Użytkownicy\Nazwa_użytkownika\AppData\Local\EA SPORTS FC 26
    (pamiętaj, AppData jest folderem ukrytym).

Po tych krokach uruchom komputer ponownie i daj znać jak poszło.

• Kacperaszek's avatar
    Kacperaszek
    New Novice
    3 days ago

zrobilem wszystko tak jak trzena i znowu w 30 minucie pierwszego meczu jakiego gram mam 10 fps i nic nie moge zrobic

Featured Places

Node avatar for FC 26 Zgłaszanie błędów

FC 26 Zgłaszanie błędów

Zgłaszaj błędy i sprawdzaj, co społeczność EA Sports FC 26 mówi na tym forum.Latest Activity: 28 minutes ago
834 Posts