Forum Discussion

DaVinci01X's avatar
DaVinci01X
Rising Rookie
3 days ago

Rozumiem, że graczy steam pc macie w nosie?

Ja jestem zażenowany. Dzisiaj o północy zobaczyłem komunikat że planowana jest aktualizacja i zawarte tam problemy były dosłownie takie jak u mnie. Głównie chodzi o ten kontroler nie działający w rivals. Wywala z meczu z powodu braku aktywności. Nakładają na mnie kary za wyjście z meczu. Dość, że straciłem tyle czasu bo się nie da grać to jeszcze w przyszłości za mecz dostane mniej pieniędzy. Dzisiaj się cieszyłem jak się aktualizowało. Okazało się, że nic się nie zmieniło, dalej jest to samo. A sorry teraz doszło jeszcze slow mo w szybkim meczu i squad battles. Pomimo, że spędziłem tydzień na grzebaniu w oprogramowaniu, ustawieniach gry, żeby chociaż trochę się nie zacinało i już nie było tragedii. Teraz zepsuli to po całości. Ta gra się nadaje do kosza. Ta aktualizacja to chyba tylko po to, żeby zakończyć ten temat, udawać że wszystko naprawili. Mogę grać tylko w rush, a jakbym chciał tylko jeden tryb to bym sobie wersje demo kupił XD. Na pewno będę ostrzegał znajomych, żeby tej gry nie kupowali bo szkoda psychiki. Jak tego nie zrobią w ciągu kilku dni to będzie jeden z większych absurdów, jaki producent gier odwalił. Zapowiadali poprawy w tej odsłonie, że słuchają społeczności. Kurde dałem się w to nabrać. Wkurzyli mnie konkretnie... 

9 Replies

• To prawda co chwilę coś w tej grze nie działa .. TOTALNY SYF EA !! CO to ma być. Pad znowu nie działa w grze a liga weekendowa jest, a jak pad już działa to z opóźnieniem... Brak słów !

• cookavsky's avatar
    cookavsky
    Rising Traveler
    3 days ago

Niestety oni mają w **bleep** wszystkich. Przytulili kasę i tyle. Pierwszy raz mówię kumplą, żeby pod żadnym pozorem tej gry nie kupowali. Przed wyjściem tej gry też chciałem kupić ultimate wersję, ale na szczęście nie uwierzyłem im i kupiłem tylko EA Play Pro. Zostało mi jeszcze 2 tygodnie tej subskrypcji, ale sam EA APP jak i EA FC 26 już usunąłem. Mam nadzieje, że choroba stokholmska nie wróci już.

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    2 days ago

Hej DaVinci01X​ 

Dzięki za logi — widać w nich kilka tropów

• RADAR_PRE_LEAK_64 dla FC26.exe i wielu innych procesów (Chrome/Opera, VuPlayer, RadeonSoftware): sygnał wycieków pamięci / niestabilnych procesów w tle.
    • AppHangB1 / AppHangTransient dla IpTvPlayer.exe: aplikacja wiesza się, potencjalnie obciążając system.
    • WindowsServicingFailureInfo (0x800F0984) z brakującym składnikiem (LxssManager.dll): wskazuje na uszkodzone komponenty systemu / magazyn składników (CBS).
    • W logach pojawia się też RadeonSoftware.exe (mimo że grasz na Steam) — to może być pozostałość po sterownikach AMD i źródło konfliktów.

Wszystko razem wygląda na miks: ciężkie procesy w tle + możliwe uszkodzenia Windows + sterowniki/overlaye, co w grach sportowych objawia się “slow-mo”, microstutterem i problemami z wejściem pada.

Warto wykonać poniższe kroki:

• Napraw pliki systemu
    • Wyłącz na czas testów: IpTvPlayer, przeglądarki z włączonym odtwarzaniem w tle, inne playery.
    • Wyłącz wszystkie overlaye: GeForce Experience/ShadowPlay, Xbox Game Bar, Discord Overlay, Steam Overlay (na próbę).
    • Usuń stare sterowniki NVIDIA i wszystkie pozostałości AMD; Zainstaluj najnowszy sterownik NVIDIA
    • W Panelu NVIDIA: Zasilanie: Preferuj maksymalną wydajność; Low Latency Mode: Włączony (na próbę); V-Sync: Wyłączony (w sterowniku), a limit FPS ustaw w grze lub RTSS.

• Bibliotece Steam → FC26 → Ustawienia kontrolera: “Ustawienia specyficzne dla gry”: przestaw na “Włącz obsługę Steam Input” lub “Wyłącz” i porównaj (jedno z nich zwykle rozwiązuje lag/przerysowania wejścia).

• Jeżeli używasz narzędzi typu DS4Windows/REWASD – na próbę wyłącz, aby nie dublować sterowania; zaktualizuj firmware pada (np. Xbox Accessories dla padów Xbox) i wykonaj test na kablu USB (nie BT/adapter) i bez innych urządzeń HID (kierownice, dodatkowe kontrolery).

• DaVinci01X's avatar
    DaVinci01X
    Rising Rookie
    2 days ago

EA_Kalina​ Ja mam karte graficzną z amd to mam usuwać całe oprogramowanie radeon software? Tam mam opcje freesync, bez tego nie zadziała mi synchronizacja z monitorem. Nvidii przecież nie obsługuje. Kontroler mam z gamesira z najnowszym sterownikiem. Steam input włączałem/ wyłączałem i nic nie pomagało. Innych urządzeń usb oprócz klawiatury nie używam.

• Miliony ludzi ma błędy systemu, padów, sterowników ? bzdury. Wszystkie inne gry działają prawidłowo, w ogóle to pierwszy raz w całej historii spotkałem się z czymś takim aby wydać niesprawną grę. 

• DaVinci01X's avatar
    DaVinci01X
    Rising Rookie
    2 days ago

LegiaPoland26​ No mam fc 24, 25 i się nie zacina, czemu teraz nagle jakieś procesy w tle mają wpływ na fc 26, mimo że na inne gry nie mają żadnego wpływu.

• To jest, po prostu nie śmieszne. Dla mnie, ta gra to całkowity absurd, trzeba spędzić parenaście godzin, aby gra płynnie chodziła, a i tak, to wszystko okazuję się jałowe. Naprawdę, to jest istny cyrk, tak jak traktujecie graczy na PC. Prosiłbym o informację jak mogę zgłosić reklamację i zażądać zwrotu środków za tą grę, bo od premiery, trochę minęło, a dalej nie naprawiliście problemów w pełni. 

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    2 days ago

DaVinci01X​ mój błąd. Odinstaluj i zainstaluj na nowo sterowniki AMD.

Czy dla testu możesz przenieść na pulpit folder ustawień gry. Folder znajduje się: C:\Użytkownicy\Nazwa_użytkownika\AppData\Local\EA SPORTS FC 26 ((folder AppData jest folderem ukrytym). Po odpaleniu gry zatwierdzaj wszystkie zmiany za pomocą kontrolera i nie zmieniaj nazwy pliku Ustawień.

• DaVinci01X's avatar
    DaVinci01X
    Rising Rookie
    2 days ago

Pobieralem update oprogramowania amd software, moze teraz sprobuje odinstalowac go calkowicie i zainstalować od nowa. I przerzuce ten folder z ustawieniami, rozumiem że chodzi o calkowite wyciagniecie go na pulpit a nie kopiowanie?

About FC 26 Dyskusja ogólna

Dyskutuj o najnowszych wiadomościach i informacjach o grze EA SPORTS FC™ 26 na forach społeczności.157 PostsLatest Activity: 10 hours ago