Forum Discussion

wojmar96's avatar
wojmar96
New Rookie
6 days ago

Wymagania ea fc 26

Witam, chciałem zakupić EA fc 26, ale nie mam pojęcia czy pójdzie mi na laptopie. 

Dodaje mojego laptopa w załączniku. Chciałbym spróbować, ale kompletnie się nie znam na kartach graficznych i innych podzespołach. 

Będę wdzięczny za pomoc. 

7 Replies

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    5 days ago

Hej wojmar96​ 

Dzięki za screen 🙂 Twój laptop to Lenovo IdeaPad Gaming 3 15ACH6 z:

• Procesorem: AMD Ryzen 5 5600H
    • Kartą graficzną: NVIDIA GTX 1650
    • Pamięcią RAM: 8 GB
    • Dyskiem SSD: 512 GB

Czy Twój laptop spełnia wymagania?

• CPU (Ryzen 5 5600H) – zdecydowanie mocniejszy niż wymagane minimum, blisko rekomendacji.
    • GPU (GTX 1650) – spełnia wymagania minimalne, trochę poniżej rekomendowanych.
    • RAM (8 GB) – dokładnie minimalna ilość, ale dość mało jak na komfortową grę. Warto rozważyć rozbudowę do 16 GB.
    • SSD – bardzo dobrze, szybkie ładowanie.

🎮 Podsumowanie

• EA FC 26 uruchomi się na Twoim laptopie.
    • Będzie działać w 1080p na średnich ustawieniach graficznych, przy 60 FPS w mniej wymagających trybach.
    • W meczach online lub przy dużym obciążeniu może być potrzebne obniżenie ustawień (np. wyłączenie cieni, niższe tekstury).
    • Rozbudowa RAM do 16 GB znacznie poprawiłaby płynność i stabilność gry.
  • wojmar96's avatar
    wojmar96
    New Rookie
    4 days ago

Dzięki za pomoc, ale mam jeszcze problem. Gra na niskich ustawieniach nie działa płynnie. Cały czas są ścinki delikatne. Próbowałem wylaczyć sync i ustawić 60klatek na stałe. Dalej ścina. Przy włączonej sync jest minimalnie lepiej, ale nadal nie ma płynności. Co jeszcze mógłbym ustawić żeby zaczęło płynnie działać ? W ustawieniach karty graficznej wszystko na wydajność ustawione. 

• YetiPLLL's avatar
    YetiPLLL
    New Traveler
    4 days ago

Bo Ci EA_Kalina​ już nie napisała o tym, że od tygodnia nie mogą rozwiązać problemów z płynnością gry, wyrzucaniem z meczu do pulpitu etc. A i jeszcze nie da się nagród do odblokowania rynku transferowego odebrać jak nie masz xd

Zostałeś w skrócie zrobiony w bambuko  xd

• wojmar96's avatar
    wojmar96
    New Rookie
    4 days ago

Czyli grać na ścinkach dopóki nie naprawia problemu ze stabilnością gry na PC ? 😅 Czyli ustawienia nic nie zmienią 🤣

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    17 hours ago

Rozumiem, jak frustrująca może być ta sytuacja i jak duży wpływ mają tego typu problemy na całą rozgrywkę. Chcę jednocześnie podkreślić, że forum pełni przede wszystkim rolę miejsca, w którym pomagamy w zgłaszaniu błędów, przekazujemy aktualizacje dotyczące trwających zgłoszeń oraz – wspólnie z innymi użytkownikami – sprawdzamy, czy istnieją dodatkowe kroki techniczne, które mogą okazać się pomocne.

Abyśmy mogli spróbować pomóc, potrzebujemy jednak więcej szczegółowych informacji na temat problemu, np. dokładnej treści komunikatu błędu, specyfikacji sprzętu czy raportu DxDiag. Takie dane pozwolą nam lepiej zrozumieć sytuację i przekazać ją dalej do analizy.

Jeśli chcesz sprawdzić informacje na temat nadchodzących aktualizacji gry i poprawek,  nad którymi pracuje nasz zespół sprawdź oficjalną tablicę Trello gry EA SPORTS FC™ 25.

About FC 26 Dyskusja ogólna

Dyskutuj o najnowszych wiadomościach i informacjach o grze EA SPORTS FC™ 26 na forach społeczności.132 PostsLatest Activity: 7 hours ago