Forum Discussion

PXRAY_YT's avatar
PXRAY_YT
Rising Newcomer
22 days ago
Solved

Aplikacja nie została poprawnie uruchomiona (0xc000009a)

Kupiłem grę na Steamie. Windows 11. Wszystko działało poprawnie, przez 1 dzień. Wczoraj, gdy próbowałem ją uruchomić, pojawił się komunikat o błędzie. Kilkakrotnie przeinstalowałem grę, zaktualizowałem sterowniki, zainstalowałem C++, próbowałem zmienić ustawienia w BIOS-ie i włączyłem sprawdzanie plików gry. Trzy pliki nadal nie dają się naprawić. Steam instaluje pliki i po ponownym sprawdzeniu wszystko jest w porządku. Jednak gdy próbuję je uruchomić, nadal ich brakuje po włączeniu sprawdzania plików gry. Gra zawiesza się tuż przed uruchomieniem. Prostokąt z logo FC26 znika i pojawia się ten komunikat o błędzie. Proszę o pomoc.

• Hej PXRAY_YT​ 

Dzięki za dokładny opis i screen. Ten błąd 0xc000009a przy uruchamianiu FC 26 na Steamie najczęściej nie jest związany z plikami gry, tylko z tym, że system blokuje proces gry albo AntiCheat w tle.

Podsyłam ci kilka kroków i daj znac czy po ich wykonaniu sytyacja się zmieniła:

• Na chwilę całkowicie wyłącz antywirusa (jeśli masz coś poza Defenderem) i dodaj foldery Steam, EA, EA AntiCheat oraz folder gry FC26 do wyjątków, potem restart PC.
    • Wejdź w Zabezpieczenia Windows > Kontrola aplikacji i przeglądarki i upewnij się, że nic nie zostało zablokowane - czasem Windows robi to „po cichu”. 
    • Przeinstaluj EA app oraz Steam w lokalicaji domyślnej. Wyłącz tymzasowo Steam Cloud. Uruchom Steam i FC26 jako administrator.
    • Jeśli to nie pomoże, utwórz nowe konto administratora w Windows, zaloguj się na nie i spróbuj uruchomić grę stamtąd - to bardzo często omija ten konkretny błąd.
      Nie zmieniaj już nic w BIOS-ie ani nie reinstaluj ponownie gry na tym etapie.

4 Replies

• PXRAY_YT's avatar
    PXRAY_YT
    Rising Newcomer
    19 days ago

EA_Kalina​ pomożesz pliss
    na 2 kompie jak pobrałem też się raz odpaliła i za 2 już razem nie działała

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    18 days ago

Hej PXRAY_YT​ 

Dzięki za dokładny opis i screen. Ten błąd 0xc000009a przy uruchamianiu FC 26 na Steamie najczęściej nie jest związany z plikami gry, tylko z tym, że system blokuje proces gry albo AntiCheat w tle.

Podsyłam ci kilka kroków i daj znac czy po ich wykonaniu sytyacja się zmieniła:

• Na chwilę całkowicie wyłącz antywirusa (jeśli masz coś poza Defenderem) i dodaj foldery Steam, EA, EA AntiCheat oraz folder gry FC26 do wyjątków, potem restart PC.
    • Wejdź w Zabezpieczenia Windows > Kontrola aplikacji i przeglądarki i upewnij się, że nic nie zostało zablokowane - czasem Windows robi to „po cichu”. 
    • Przeinstaluj EA app oraz Steam w lokalicaji domyślnej. Wyłącz tymzasowo Steam Cloud. Uruchom Steam i FC26 jako administrator.
    • Jeśli to nie pomoże, utwórz nowe konto administratora w Windows, zaloguj się na nie i spróbuj uruchomić grę stamtąd - to bardzo często omija ten konkretny błąd.
      Nie zmieniaj już nic w BIOS-ie ani nie reinstaluj ponownie gry na tym etapie.

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    9 days ago

Nie dostaliśmy jeszcze odpowiedzi od Ciebie PXRAY_YT​ . Oznaczyłam jednak moje wcześniejsze porady jako rozwiązanie - mogą się przydać innym, którzy tu zajrzą. Jeśli masz więcej pytań albo potrzebujesz pomocy, daj znać! 

Featured Places

Node avatar for FC 26 Problemy techniczne

FC 26 Problemy techniczne

Masz problemy z FC 26? Dołącz tutaj, aby znaleźć pomoc w kwestiach związanych z łącznością, wydajnością, awariami i nie tylko.Latest Activity: 3 minutes ago
1,194 Posts