Forum Discussion

011219941962's avatar
011219941962
Seasoned Newcomer
1 month ago

Re: Usługa przepustki sezonowej jest aktualnie niedostępna...

Witam, mam problem od paru dni. Mianowicie nie mogę odebrać nagród z karnetu sezonowego na konsoli, na aplikacji widzę postępy i mogę odebrać normalnie. Pojawia się komunikat : „Usługa przepustki sezonowej jest aktualnie niedostępna i osiąganie postępów w celu uzyskania przepustki sezonowej nie będzie możliwe” Z góry dzięki za jakieś podpowiedzi co z tym zrobić żeby to naprawić jeśli ktoś miał do czynienia z takim problemem.

17 Replies

• Pas34567p's avatar
    Pas34567p
    New Novice
    16 days ago

Czyli widze że sprawa stoi w miejscu. Support polubił wiadomość tydzien temu i cisza. Człowiek wydaje pieniądze na grę a i tak koniec konców nie ze swojej winy jest daleko w tyle za innymi graczami. Ciekawe czy to wogóle legalne w grze gdzie dokonuje się zakupów realnymi pieniędzmi…

• Pas34567p's avatar
    Pas34567p
    New Novice
    29 days ago

Potwierdzenie mailowe zakupu zostało wysłane dnia 29.12.2025 o godzinie 15:45.

Pytanie, czy zostana zwrócone w jakiejkolwiek formie straty które ponoszę jako gracz już od 2 miesięcy? Bo nie ze swojej winy jestem do tyłu w porównaniu z innymi, nie otrzymyjąc nagród z przepustki sezonowej

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    1 month ago

Dzięki za podesłanie dodatkowych informacji. Czy jesteś w stanie też określić dokładną godzina wystąpienia problemu (wiem, że jest to informacja, którą żadko się pamięta, ale może Ci się uda). Pozdrawiam i dzięki za wyrozumiałość.

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    1 month ago
    Pas34567p wrote:

Nie jestem w stanie podać lecz było to zaraz po zakupie gry 29 grudnia

Czy jestes w stanie określić np. na podstawie historii transakcji w slepie Microsoft bardziej konkretną godzinę - Dokładna godzina wystąpienia problemu to bardzo istotna informacja.

• Poljggg's avatar
    Poljggg
    Seasoned Newcomer
    1 month ago
    1. Playstation 4
    2. SuperMilek123 
    3. Od 26 grudnia do dziś
    4. Nie
  • Pas34567p's avatar
    Pas34567p
    New Novice
    1 month ago

Platforma: xbox one/ Tag gracza: YungMen67/ Godzina: Nie jestem w stanie podać lecz było to zaraz po zakupie gry 29 grudnia/ wcześniej na tym samym koncie i na tej samej konsoli grałem w fc 25 z tym samym tagiem gracza

• Strajkus's avatar
    Strajkus
    Seasoned Novice
    1 month ago

EA_Kalina​ Tylko PS5 i nie logowałem się do innej wersji gry / Nazwa teraz Sobelo-22 wtedy miałem GienczanMistrz/ Co do dokładnej daty i godziny jak mam to sprawdzić? 😂

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    1 month ago

📌TO NIE JEST ROZWIĄZANIE. INFORMACJA PODANA DLA LEPSZEJ WIDOCZNOŚCI.  

Witam wszystkich.

Dziękuję za Wasze zgłoszenia. Jeśli problem nadal się pojawia, dołączcie proszę następujące informacje, aby ułatwić dalszą analizę:

• Platforma:
    • Gamertag/PSN ID:
    • Data i godzina (z uwzględnieniem strefy czasowej), kiedy ostatnio próbowałeś/aś wejść do Klubów / Przepustki Sezonowej na konsoli:
    • Czy logowałeś/aś się do gry na innej wersji (np. grałeś/aś na PS4 i wróciłeś/aś na PS5):
    • Czy na tej konsoli korzystasz z innego konta do grania w FC 26:
    • Czy próbowałeś/aś przez aplikację Web App lub Companion:
    • Czy wcześniej mogłeś/aś poprawnie wejść do Klubów lub Przepustki Sezonowej? Jeśli tak - kiedy i czy coś się zmieniło od tego czasu:

Dla osób grających w FC 26 na kilku platformach / generacjach (np. PS4 i PS5):

• Jeśli zalogujesz się na GEN5 i zamkniesz grę, nie będzie możliwe zalogowanie się na GEN4 przez 30 minut.
    • Jeśli zalogujesz się na GEN5 i nie zamkniesz gry, nie będzie możliwe zalogowanie się na GEN4, dopóki gra na GEN5 nie zostanie zamknięta i nie minie dodatkowe 30 minut.

Ważna aktualizacja dotycząca bezpieczeństwa

Zauważyliśmy, że część graczy tymczasowo wyłączyła uwierzytelnianie dwuskładnikowe (TFA). Jeśli TFA zostało wyłączone, pamiętajcie, aby jak najszybciej je ponownie włączyć, korzystając z instrukcji w artykule:
    https://help.ea.com/pl/articles/security-and-rules/two-factor-authentication/

Włączone TFA pomaga chronić Wasze konto i dane osobowe.

• Strajkus's avatar
    Strajkus
    Seasoned Novice
    1 month ago

Zapomnij :( - gralem z kolegami w kluby najlepsza część dla mnie fc a tu od dłuższego czasu dalej nie mogę się zalogować. Ostatnie moje fc 🫡

• Pas34567p's avatar
    Pas34567p
    New Novice
    1 month ago

Udało się rozwiązać problem? Na web app miałem dostęp lecz od zakupu i zainstalowania gry cały czas ten sam komunikat :( na aplikacji również zablokowane, odinstalowanie i ponowna instalacja nic nie dały.

• Strajkus's avatar
    Strajkus
    Seasoned Novice
    1 month ago

W celu rozwiązania problemu z połączeniem z serwerami EA w trybie Kluby w FC 26 podjąłem następujące kroki:

• Odinstalowałem grę FC 26, a następnie zainstalowałem ją ponownie.
    • Zmieniłem ustawienia DNS w sieci na tryb manualny.
    • Całkowicie wyłączałem konsolę PS5 i uruchamiałem ją ponownie.
    • Zostałem usunięty z klubu przez kolegów, po czym wszyscy jednocześnie restartowaliśmy grę i próbowaliśmy ponownie dołączyć.
    • Próbowaliśmy połączenia z serwerami poprzez hotspot z telefonu (Wi-Fi).
    • Zmienialiśmy sposób połączenia z internetem z LAN na Wi-Fi bezpośrednio z routera.
    • Sprawdziliśmy dostępność aktualizacji zarówno gry FC 26, jak i systemu PS5 — wszystko było aktualne.

Mimo wykonania powyższych czynności problem nadal występuje.

Dodatkowo sprawdziłem czy działają kluby w fc25 i tam mi wszystko działa .Proszę o pomoc :(

• Strajkus's avatar
    Strajkus
    Seasoned Novice
    1 month ago

Cześć Kalina mam ten sam problem co oni dodatkowo nie mogę wejść w kluby, ultimate działa poprawnie. Problem występuje od 2/3 dni wcześniej grałem normalnie w klubie. 

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    1 month ago

Dziękujemy za Wasze zgłoszenia 011219941962​ 51052545​ 

Nasze zespoły analizują ten problem i jeśli pojawią się dodatkowe aktualizacje - damy Wam znać. 

• 51052545's avatar
    51052545
    Seasoned Newcomer
    1 month ago

masz cos bo mam ten sam problem

Featured Places

Node avatar for FC 26 Dyskusja ogólna

FC 26 Dyskusja ogólna

Dyskutuj o najnowszych wiadomościach i informacjach o grze EA SPORTS FC™ 26 na forach społeczności.Latest Activity: 4 hours ago
478 Posts