ZIAKKOitzmee
1 month agoRising Novice
Delay
Witam jestem graczem pc, gram w grę od początku oficjalnej pramiery i od zawsze mam delay, prosze o roziwazanie mojego problemu, gram na najnizej jakosci, przez kabel wiec nie wiem czemu jest problem...
Hej ZIAKKOitzmee
Opóźnienie w grze nie zawsze wynika z internetu. Bardzo często ma związek ze sprzętem, sterownikami albo programami działającymi w tle, nawet jeśli grasz na kablu i na niskich ustawieniach.
Jeśli to nie problem, napisz proszę, w jakich trybach ten delay występuje i czy czujesz go też w menu, czy tylko w meczu.
Daj znać, jakiego kontrolera używasz, czy grasz na padzie czy klawiaturze oraz jak jest podłączony do PC (USB czy Bluetooth).
Napisz, jak masz podłączony internet – Ethernet czy Wi-Fi.
Sprawdź też, czy w tle nie działają programy typu nakładki, nagrywanie, Discord, MSI Afterburner, aplikacje od myszy/pada.
I bardzo ważne – podeślij DxDiag.
witam przepraszam ze dopiero teraz odpowiadam, delay występuje w trybach online wszystkich lecz bez rusha, korzystam z pada od xboxa gram poprzez kabel, oraz internet przeprowadzony jest przez kabel ethernet wysokiej jakości, w tyle mogą działać nakładki takie jak nvidia control panel i discord. Proszę o szybką odpowiedź, pozdrawiam
ZIAKKOitzmee dzięki za DxDiag i didatkowe info. Z Twoich logów widać dwie rzeczy, które mogą realnie wpływać na opóźnienie wejścia, mimo dobrego pingu:
Nie no nie mogę tego słuchać naprawcie tą grę !!!!!!!!!!!!!!!!! To są wasze serwery ten problem ma połowa graczy .
cześć zrobiłem tak jak napisałaś, wyłączyłem wszyystkie nakładki etc, lecz pojawił się nowyy problem klikając lb nie działa tak jak powinien czyli wyskakuje mi ta nakładka po prawej co sie wbiera te rzeczy a nie przeskakuje mi na sam koniec podczas wybierania np kart w rynku transferowym, nie wiem jak to opisać, pad jest od xbox
Przepraszam za późną odpowiedź. W tej sytuacji doradziłabym usunięcie Ustawień osobistych. Nastepnie wyłacz grę a przy ponownym uruchomieniu gry wykorzystaj tylko pad (połaczony na kablu) do zatwierdzania menu; nie zmieniaj nazwy pliku Ustawienia osobiste.
klikając LB mam takie cos
EA_Kalina cześć, proszę o pomoc z moim błędem w którym klikajac LB na padzie od Xboxa pokazuje mi to co jakbym kliknął ten drugi przycisk, klikajac rb karty sie zmieniaja a lb nie tylko wyskakuje to co wysłałem 13 dni temu na zdjeciu