Forum Discussion

7borikson's avatar
7borikson
Seasoned Novice
23 days ago

EA FC 26 - Spadek FPS na PC!

Witam. Przez pierwsze godziny wczesnego dostępu nie było problemów ale jakoś od 2 dni nie da się grać w tą gre. Po uruchomieniu gry, menu działa ok ale juz po zalogowaniu do UT to już 50/50 albo dział ok albo laguje tak że nie da się nic zrobić. Nawet jeśli "wylosuję się" że menu działa ok to i tak przy otwieraniu paczek czy w meczu Rivals po jakimś przerywniku/stałym fragmencie gry/ przerwie w meczu, FPS drastycznie spadają i pozostaje tylko wyłączenie gry. Jak co roku dałem się nabrać na 400zł....

7 Replies

• MAM IDENTYCZNIE, jedyne rozwiązanie jakie znalazłem dla siebie to że jak wchodzisz i działa ci menu płynnie to zagraj sobie moment, najlepiej jakiś łatwy i krótki - to raczej po tym będziesz mógł płynnie zagrać w rivals czy inne tryby. Natomiast jest to śmiech na sali że co login do ut masz uczucie jakbyś grał na rulecie bo nie wiesz czego się spodziewać i nawet jak dobrze wylosuje tak jak mówisz to musisz zagrać moment żeby mieć "pewność" że gra za którą zapłaciłeś CZTERYSTA ZŁOTYCH będzie DZIAŁAĆ. ŚMIECH NA SALI.

• 7borikson's avatar
    7borikson
    Seasoned Novice
    22 days ago

Gdyby dało się dograć mecz do końca... kiedy wszystko jest ok, to  byłoby jeszcze spoko. Przed chwilą wyszedłem z tego badziewia, bo mam już dość. W 1 połowie gra działa normalnie, a po przerwa zaczynam 2 połowę z fps na poziomie chyba 5 i do tego okropne lagi. Musiałem wyłączyć grę w menadżerze zadań... powinien być całkowity zwrot kosztów za ten "produkt"

• Siwyyy2115's avatar
    Siwyyy2115
    Rising Newcomer
    22 days ago

Wejdź w Nvidia app, kliknij w Grafika, znajdz EAFC i kliknij zoptymalizuj. U mnie zadziałało