Forum Discussion

piwkopaliwko6's avatar
piwkopaliwko6
Seasoned Novice
3 days ago

Fc26 spadki fps w środku gry

Niedawno zakupiłem FC26 przez platformę Steam i napotykam poważne problemy wydajnościowe. Po pierwszej połowie meczu FPS spadają do około 5–10, co uniemożliwia dalszą grę bez restartu. W tym czasie użycie GPU skacze od 1% do 100%.

Moja specyfikacja:

• GPU: RTX 3050 Ti
  • CPU: i5-11400H
  • RAM: 16 GB

Z moich obserwacji wynika, że sprzęt w pełni spełnia zalecane wymagania, a problem jest powiązany z memory leakiem w grze. Stabilną rozgrywkę przy 60 FPS mogę uzyskać tylko przy ustawieniach graficznych na Medium – każda próba ustawienia wysokiego renderowania powoduje opisany spadek FPS.

Proszę o pomoc lub informację, czy istnieje planowany patch rozwiązujący ten problem, ponieważ na forach graczy wątki o podobnych błędach pojawiają się od kilku miesięcy.

28 Replies

• piwkopaliwko6's avatar
    piwkopaliwko6
    Seasoned Novice
    2 days ago

Oho klasyk wrócił. A spróbuj zagrać kilka szybkich meczy na średnich ustawieniach. U mnie na średnich daje radę grać ale gdy tylko wszedłem w ultimate team zaczęło lagować

A i zobacz może czy jesteś w stanie na wysokich grać na arenie treningowej bo u mnie gdy gram trening to działa dobrze

• vartener's avatar
    vartener
    Seasoned Newcomer
    2 days ago

Tylko nie wiem czy to u mnie zadziała bo nie mam tego klasycznego problemu jak u innych że w połowie meczu dopiero spadaj fps bo ja mam tak że albo od razu po wejściu do gier albo np po 3 godzinach grania i już nastepnego dnia może być normalnie. Poprostu dzieje sie to w randomowych momentach, ale sprobuje. 

EA_Kalina​  masz jakieś porady albo wiesz o co chodzi?

• piwkopaliwko6's avatar
    piwkopaliwko6
    Seasoned Novice
    2 days ago

Udało mi się zagrać 1 cały szybki mecz na wysokim renderowaniu ale jak tylko wróciłem do menu wróciły 4fpsy… i konieczny restart

EA_Kalina​ błagam zróbcie coś z tym bo to nie jest problem z naszymi sprzętami tylko z waszą grą

• Od mniej więcej dwóch tygodni nie da się grać w tą grę. Początkowo myślałem, że to wina internetu, jednakże jest to niemożliwe. Podczas gry fpsy spadają mi do 5-10. Nie ma znaczenia czy jest to pierwsza gra po odpaleniu czy 15. Wcześniej grałem na najwyższych ustawieniach graficznych, a teraz na najniższych nie da się grać. To jest jakiś nieśmieszny żart, że nie potraficie ogarnąć tej gry.

Featured Places

Node avatar for FC 26 Problemy techniczne

FC 26 Problemy techniczne

Masz problemy z FC 26? Dołącz tutaj, aby znaleźć pomoc w kwestiach związanych z łącznością, wydajnością, awariami i nie tylko.Latest Activity: 2 minutes ago
1,191 Posts