Forum Discussion

ADAVENx's avatar
ADAVENx
Rising Rookie
1 month ago
Solved

freeze pada 5 sekund co minute

W grze na PC (steam) gra przestaje reagowac na klikanie i postac biegnie przez 5 sekund w którąś strone co minute potem wraca do normy i znowu po minucie to samo. Probowalem wszystkiego. Błąd gry.

• Problem rozwiązany. Jak sie okazuje chodzi prawdopodobnie o to, że jeśli ktoś miał kiedykolwiek podlaczone 2 monitory to gra probuje wyłapywać ten 2 monitor. Jeśli macie taki sam problem to: Wejdz w Panel sterowania -> urządzenia i drukarki oraz usuń telewizor lub monitor z tych urządzeń. Najlepiej gdy bedziesz miał go podlaczonego to wtedy bedziesz wiedział który to. Następnie wejdz w menedzer urządzeń pokaż ukryte urządzenia i usuń potencjalne rzeczy które mogą być 2 monitorem lub telewizorem. Co może jeszcze pomoc? Jeśli masz urządzenia steel series to w którejś zakładce w menedżerze urządzen powinno byc steel series GG -> wyłącz to. To wszystkie kroki jakie poczyniłem po czym zaczeło działać jak należy. Pozdrawiam. 

Dziękuje bardzo za pomoc EA_Kuba​. Dzięki niemu pomyslalem o tym ze to moze być wina telewizora ponieważ podpowiedział mi z podłączeniem monitorów. EA ma pomocnych supportów i to nie ich wina że gra nie działa. Trzeba tylko podchodzić ze spokojem. Bardzo dziekuje jeszcze raz za pomoc. <3

17 Replies

• ADAVENx's avatar
    ADAVENx
    Rising Rookie
    1 month ago

EA_Kuba​ Jeśli chodzi o Windowsa to spróbuje coś z nim zrobić za jakiś czas. Może format komputera i aktywacja windowsa pomoże. Lub aktualizacja biosu. Dodatkowo moge powiedzieć ze to jedyna gra w której mi sie tak dzieje. W innych grach kontroler nie ma zadnych problemów.

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    1 month ago

Hej ADAVENx​ 

Dzięki za przesłany filmik, wygląda na to że faktycznie Twój problem jest powiązany z tym opisanym na tablicy trello. Patrząc na filmik i czytając Twój opis wygląda tak jakby kontroler nie odczytywał Twoich ruchów. Jest to zupełnie inny problem niż "input lag". 

Wystepuje równiez w menu - wtedy na przyklad gdy raz klikam aby zejsc opcje w dół to leci tak jakbym przytrzymał przycisk.

Kiedy to się dzieje sprawdź czy kursor myszy nie znajduje sie u dołu ekranu. Nie mniej obie sytuacje mogą być powiązane. 

• ADAVENx's avatar
    ADAVENx
    Rising Rookie
    1 month ago

EA_Kuba​ z jakiegos powodu zaczeło działać jak nalezy. Nic nie zmieniałem odpalilem komputer i wlaczyłem gre i działa wiec nie jestem w stanie powiedzieć czy myszka ucieka. Po restarcie komputera tez działało. Nie wiem czy został jakiś hotfix wprowadzony. Zobacze czy jutro również będzie działać bo wczesniej też działało przez 1 dzień i potem wróciło do normy. Wydaje mi się że to może być też zasługa tego że FC zaczeło rozumieć te ustawienia które wprowadziłem w fcsetup.ini ale nie jestem w stanie stwierdzić tego na 100%. Póki co w kontakcie. Dam znać jeśli jutro będzie dalej działać i oznacze jako rozwiązane. Dziękuje za poświęcony czas. 

• ADAVENx's avatar
    ADAVENx
    Rising Rookie
    1 month ago

EA_Kuba​ wstalem rano odpalilem i nie działa jak wcześniej. Od momentu gdy grałem wczoraj do dzisiaj podlaczalem do komputera telewizor przez hdmi nie odlaczajac przy tym monitora i odpiałem słuchawki i zamiast nich podlaczyłem głosniki. Mimo ze wrocilem do tego co bylo wczesniej podpiete po restarcie komputera dalej nie działa. Zauważyłem jednak że gra odpalała się wczoraj w oknie mimo tego że wydawało mi sie ze przestawiałem na fullscreen za którymś razem. Dzisiaj odpala sie w fullscreenie. Wczoraj odpalała sie w rozdzielczości w oknie 1200xCośtam i dzisiaj też tylko że w fullscreenie 1200xCośtam. Nie wiem czy to ma jakieś znaczenie ale to wszystko co udało mi się zapamiętać.

• ADAVENx's avatar
    ADAVENx
    Rising Rookie
    1 month ago

EA_Kuba​ gdy to sie dzieje nie moge poruszyc myszka gdy jestem w grze wiec wyglada na to ze nawet myszka i klawiatura nie jestem w stanie operować gdy wystepuje ten blad. Ale myszka gdy jestem na full screenie w menu chyba nie znajduje sie u dołu ekranu. Jeśli jestem w oknie to napewno nie znajduje sie u dołu ekranu - wtedy nic sie z nia nie dzieje. W trakcie bledu moge nia ruszac po pulpicie ale nie w grze.

• ADAVENx's avatar
    ADAVENx
    Rising Rookie
    1 month ago

Problem rozwiązany. Jak sie okazuje chodzi prawdopodobnie o to, że jeśli ktoś miał kiedykolwiek podlaczone 2 monitory to gra probuje wyłapywać ten 2 monitor. Jeśli macie taki sam problem to: Wejdz w Panel sterowania -> urządzenia i drukarki oraz usuń telewizor lub monitor z tych urządzeń. Najlepiej gdy bedziesz miał go podlaczonego to wtedy bedziesz wiedział który to. Następnie wejdz w menedzer urządzeń pokaż ukryte urządzenia i usuń potencjalne rzeczy które mogą być 2 monitorem lub telewizorem. Co może jeszcze pomoc? Jeśli masz urządzenia steel series to w którejś zakładce w menedżerze urządzen powinno byc steel series GG -> wyłącz to. To wszystkie kroki jakie poczyniłem po czym zaczeło działać jak należy. Pozdrawiam. 

Dziękuje bardzo za pomoc EA_Kuba​. Dzięki niemu pomyslalem o tym ze to moze być wina telewizora ponieważ podpowiedział mi z podłączeniem monitorów. EA ma pomocnych supportów i to nie ich wina że gra nie działa. Trzeba tylko podchodzić ze spokojem. Bardzo dziekuje jeszcze raz za pomoc. <3

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    1 month ago

Hej ADAVENx​ 

Dzięki za podzielenie się z nami rozwiązaniem! 

Cieszę się, że udało Ci się wrócić do gry. 

Featured Places

Node avatar for FC 26 Problemy techniczne

FC 26 Problemy techniczne

Masz problemy z FC 26? Dołącz tutaj, aby znaleźć pomoc w kwestiach związanych z łącznością, wydajnością, awariami i nie tylko.Latest Activity: 29 minutes ago
1,312 Posts