Forum Discussion
12 Replies
- Kamka9220 hours agoSeasoned Novice
Mam tak poustawiane, sterowniki najnowsze. zrobiłem te błędy niestety dalej to samo jest :(
- rekuuu_7771 day agoNew Novice
gra dalej chodzi tak samo
[==========================100.0%==========================] The restore operation completed successfully.
The operation completed successfully.
C:\Windows\System32>DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth
Hej rekuuu_777
Dzięki za przesłany plik DxDiag. Podobnie jak u poprzednika w tym wątku, problem raczej nie wynika z braku wydajności, tylko z czegoś po stronie systemu / sterowników / ustawień.
Spróbuj proszę po kolei:
- Masz sterownik w wersji 32.0.15.9186, ale w dxdiag brakuje części informacji (np. wersji DDI), co czasem wskazuje na problem z instalacją. Dlatego sugerowałbym czystą instalację sterownika za pomocą DDU. [PORADNIK] Czysta reinstalacja sterowników GPU (DDU – krok po kroku) | EA Forums - 13299974.
- W części DxDiag odpowiedzialnej za raporty widać błędy Windows Update / komponentów systemu (np. 800f0983). Co może wpływać na płynność w grach. W tym celu sprawdź spójność systemu za pomocą kontrolera plików. [PORADNIK] Naprawa plików systemu Windows (DISM + SFC) | EA Forums - 13302198
- W panelu sterowania NVidia ustaw limit klatek do 60 dla EA FC 26
- Podczas samego meczu kiedy pojawiają się problemy sprawdź obciążenie systemu (CPU, GPU, dysk) [PORADNIK] Jak sprawdzić użycie zasobów (CPU, RAM, dysk) w Resource Monitor | EA Forums - 13285691
- Sugerowałbym też:
- wyłączyć Voicemod
- wyłączyć SteelSeries Sonar
- zamknąć wszystko poza EA app / Steam
Daj nam znać o szczegółach tego testu i jak gra działała po zastosowaniu kroków.
prosze bardzo
- EA_Kuba2 days ago
Community Manager
Hej Kamka92
Dzięki za przesłany plik DxDiag.
Z tego, co w nim widać, masz zarówno RTX 2060, jak i zintegrowaną kartę graficzną Intela. Często zdarza się, że gra nie korzysta z właściwej karty podczas bardziej wymagających momentów.
Sprawdź proszę poniższe kroki:
- Wymuś użycie RTX 2060 dla gry
- Najpierw z poziomu systemu Windows: Ustawienia Windows -> System -> Ekran -> Grafika
- Dodaj FC 26 i ustaw tryb „Wysoka wydajność”
- Następnie w panelu NVIDIA ([PORADNIK] Jak wymusić użycie dedykowanej karty graficznej (NVIDIA / AMD) | EA Forums - 13303041)
- Zarządzanie ustawieniami 3D → Program Settings
- Ustaw dla gry „High-performance NVIDIA processor”
- Najpierw z poziomu systemu Windows: Ustawienia Windows -> System -> Ekran -> Grafika
- Zaktualizuj sterowniki obu kart graficznych
- Dla NVIDIA wykonaj czystą instalację - [PORADNIK] Czysta reinstalacja sterowników GPU (DDU – krok po kroku) | EA Forums - 13299974
- Sterowniki karty Intel pobierzesz tutaj. W przeszłości zdarzało się, że niezaktualizowana zintegrowana karta graficzna powodowała problemy z uruchomieniem i działaniem gry
- Ustaw plan zasilania na „Wysoka wydajność”
- Dla pewności sprawdź pliki systemowe (w DxDiag zauważyłem kilka błędów systemowych) [PORADNIK] Naprawa plików systemu Windows (DISM + SFC) | EA Forums - 13302198
- uruchom CMD jako administrator i wpisz:
-
sfc /scannow
-
- uruchom CMD jako administrator i wpisz:
- Wymuś użycie RTX 2060 dla gry
- Kamka923 days agoSeasoned Novice
wszystko zrobione, nic nie pomaga :(
wstawiam raport
- EA_Kuba3 days ago
Community Manager
Hej rekuuu_777
Dzięki za odpowiedź.
Prześlij nam proszę plik DxDiag, oraz daj nam znać czy zostały przez Ciebie wykonane dotychczas jakieś kroki, by rozwiązać problem? Jeśli tak to jakie?
- rekuuu_7774 days agoNew Novice
w oby dwóch przypadkach
- EA_Kuba4 days ago
Community Manager
Hej Kamka92
Przykro mi z powodu frustracji, której doświadczyłeś.
Z mojej strony nie mam wglądu w to, co dokładnie dzieje się na Twojej konfiguracji ani dlaczego problem utrzymuje się tak długo, ale przy takich objawach (losowe problemy z płynnością / opóźnienia) warto upewnić się jeszcze w kilku podstawowych kwestiach:
- aktualizacja systemu i sterowników GPU
- test na połączeniu kablowym (jeśli jeszcze nie był robiony wcześniej)
- obniżenie ustawień graficznych na próbę
- restart routera i sprawdzenie, czy problem pojawia się o konkretnych porach
Daj nam znać, jeśli uda Ci się wykonać powyższe testy.
Featured Places
FC 26 Problemy techniczne
Masz problemy z FC 26? Dołącz tutaj, aby znaleźć pomoc w kwestiach związanych z łącznością, wydajnością, awariami i nie tylko.Latest Activity: 15 hours agoCommunity Highlights
- EA_Pulsar7 months ago
Community Manager