Forum Discussion
Jeśli po wykonaniu wcześniejszych kroków problem nie ustąpił, proszę:
Jednak dalej nic się nie zmieniło a zacząłem grać na nowym koncie administratora
- EA_Kalina21 days ago
Community Manager
Gorlik24 Dzięki za nowe info. Sprawdź wobec tego spóność systemu na nowym koncie administratora. W przypadku dalszych komplikacji wykonaj DxDiag na tym koncie i podeślij go nam.
Gorlik24 wrote:
Zrobiłem spójność systemu i udało mi się zagrać dwa pełne mecze
Najprawdopodobniej po naprawie plików systemowych system działał chwilowo stabilniej, GPU nie weszło jeszcze w moment większego obciążenia (np. konkretna animacja, kamera, cutscenka).
Napisz dodatkowo czy masz jakiekolwiek OC (podkręcanie) GPU/CPU lub XMP włączone w BIOS?- Gorlik2420 days agoSeasoned Novice
Problem dalej się pojawia przez to wskaźnik rozegranych meczy spadł mi do takiego poziomu, że praktycznie nie dostaje żadnych monet. Nie mam podkręcenia gpu w biosie. Wysyłam dx diag z nowego konta.
- EA_Kalina20 days ago
Community Manager
Przejrzałam dane jeszcze raz. Problem nadal wygląda na niestabilność po stronie systemu, nie samej gry. W nowym DxDiag nie ma już LiveKernelEvent 1a8/1b8 ani BlueScreen 101 jak wcześniej, ale dalej widać poważne błędy systemowe. Masz kilka BlueScreenów 7A, 3B oraz 154, a jeden z nich wprost wskazuje na nvme.sys. To już nie jest typowy błąd gry - to są błędy związane z dyskiem, pamięcią albo sterownikami kontrolera. Dodatkowo widać crash eaanticheat.gameservice.exe z kodem c0000374. Ten typ błędu bardzo często jest skutkiem niestabilności systemu.
Podpowiem Ci jeszcze kilka kroków:
- Zaktualizuj BIOS płyty głównej B450M DS3H (Jeśli czujesz się z tym niepewnie, najlepiej poprosić kogoś, kto ma doświadczenie ze składaniem lub serwisowaniem komputerów). Masz wersję F4, a to bardzo stara wersja dla tej płyty. Przy Ryzenach pierwszej generacji aktualizacja BIOS potrafi mocno poprawić stabilność.
- Zaktualizuj sterowniki chipsetu AMD bezpośrednio ze strony AMD, nie z Windows Update.
- Na koniec możesz zrobić test pamięci RAM - szybkie sprawdzenie narzędziem np. Windows Memory Diagnostic, MemTest86
Featured Places
FC 26 Problemy techniczne
Masz problemy z FC 26? Dołącz tutaj, aby znaleźć pomoc w kwestiach związanych z łącznością, wydajnością, awariami i nie tylko.Latest Activity: 3 hours agoCommunity Highlights
- EA_Pulsar5 months ago
Community Manager