Forum Discussion

2zyn3k's avatar
2zyn3k
Seasoned Newcomer
23 days ago

niedziałajace ea fc

Jakies czas temu odpaliłem ea fc 26 w okolicach południa pozniej jeszcze chcialem pograc wieczorem i mi sie gra włączyła i po jakis 3-5 minutach dostaje laga całego komputera i musze rrestartowac pc 
i wogole niemoge fc na dłuzej niz 5 minutt odpalic 

dla informacji moje podzespoły to
GTX1660 super
ryzen 5 3600
16gb ramu

7 Replies

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    22 days ago

Hej 2zyn3k​ 

Na start wyłącz całkowicie grę, uruchom ponownie komputer i w EA App użyj opcji > Napraw grę, żeby odświeżyć pliki. Po naprawie uruchom FC 26 jeszcze raz i sprawdź, czy dalej wyłącza komputer.

Jeśli sytuacja się powtórzy, daj proszę znać i podeślij swój aktualny DxDiag.

• 2zyn3k's avatar
    2zyn3k
    Seasoned Newcomer
    22 days ago

tylko ja mam fc 26 na steamie to chyba niemam na ea app opcji "napraw gre"

• Arkowiec06's avatar
    Arkowiec06
    Rising Newcomer
    22 days ago

Mam ten sam problem od dłuzszego czasu i mam te same podzespoły ogarneles to jakoś już?

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    21 days ago

Arkowiec06​ Żeby dokładnie sprawdzić, czy po stronie systemu nie ma czegoś, co wpływa na płynność gry, przyda nam się Twój DxDiag.

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    17 days ago

Arkowiec06​ właśnie o ten plik chodziło! Przejrzałam Twój DxDiag i na jego podstawie przygotowałam kilka kroków:

• Zamknij programy typu DroidCam i Iriun - One są częścią Twojego systemu i FC26 potrafi się z nimi „gryźć”.
      Nie musisz nic odinstalowywać – po prostu zamknij je przed grą.
    • Uruchom ponownie komputer i w EA App zrób Napraw grę
    • Zamknij oprogramowanie Razer Synapse na czas gry. Sterowniki Razera są OK, ale ich procesy potrafią powodować ten typ FREEZE'u po kilku minutach.
    • Po restarcie odpal FC26 bez żadnych dodatkowych programów w tle. Tylko EA App + gra. To pozwoli sprawdzić, czy któryś proces nie blokuje działania gry.

Jeśli po tych krokach problem nie ustąpił, utwórz na komputerze nowe konto administratora i z jego poziomu uruchom grę. 

Featured Places

Node avatar for FC 26 Problemy techniczne

FC 26 Problemy techniczne

Masz problemy z FC 26? Dołącz tutaj, aby znaleźć pomoc w kwestiach związanych z łącznością, wydajnością, awariami i nie tylko.Latest Activity: 6 hours ago
986 Posts