Oli5453
16 days agoNew Novice
Niestabilne połączenie
od 2 tygodni mam problem z niestabilnym internetem w grze ea fc 26 sa ciagle frizy przez to nie da sie grac co roku mam problem z fifa mam nadzieje ze ktos mi w koncu pomoze .
od 2 tygodni mam problem z niestabilnym internetem w grze ea fc 26 sa ciagle frizy przez to nie da sie grac co roku mam problem z fifa mam nadzieje ze ktos mi w koncu pomoze .
Dzięki za komplet danych. Sprzęt masz bardzo mocny i DxDiag nie pokazuje problemów z kartą czy pamięcią. Frizy pojawiają się tylko w online, a z raportu meczów widać coś ważnego - ping masz niski 11-13 ms, ale masz stałą utratę pakietów 0.7% do nawet 2.0%. I właśnie to najczęściej powoduje takie mikroprzycięcia. Nawet 1-2% utraconych pakietów w trybach online potrafi dawać dokładnie takie objawy jak opisujesz - chwilowe freezy, spowolnienia animacji, „szarpnięcia”.
INFORMACJA: Włącz jakość usługi (QoS) na swoim routerze
To bardziej zaawansowana zmiana w sieci, dlatego aby uzyskać szczegółowe instrukcje, wykonaj kroki opisane w instrukcji obsługi routera.
Na niektórych routerach dostępna jest opcja QoS umożliwiająca ustawienie priorytetów dla określonego ruchu sieciowego. Ustalenie priorytetów ruchu sieciowego w grze EA SPORTS FC™ 24 może sprawić, że połączenie będzie szybkie (niższy ping) i niezakłócane przez inny ruch w tym paśmie (mniej utraconych pakietów i mniejsza zmienność opóźnienia).Jeśli udostępniasz swoją sieć innym osobom lub w tym samym czasie używasz jej do różnych rzeczy, pomoże ci to zapewnić odpowiednią przepustowość dla pakietów danych gry.
jesli sie nie myle to po aktualizacji gry ea fc 26 gram na polaczeniu lan frizy pojawiaja sie tylko w trybach online
EA_Kalina wrote:Jeśli problem nadal będzie występował, daj proszę znać:
czy zaczęło się to po konkretnej zmianie (aktualizacja gry, Windowsa, sterowników),
na jakim połączeniu grasz (LAN czy Wi-Fi),
w jakich trybach pojawiają się frizy (tylko online czy też offline).
Poproszę Cię o informacje, o które wczęsniej poprosiłam. Dodatkowo dołącz:
witam pisze jescze raz wiadomosc od jakos 3 tygodni nie moge grac w ea fc 26 poniewaz w trackie meczu sa frizy wystepuje niestabilne polaczeniev cxaly czas scina jesli sie nie myle stalo sie po jakiejs aktualizacji ea fc 26 mam windowsa 11 chcialem to naprawic poprzez odinstalowanie i zainstalownie ponownie przepinalem porty w routerze naprawilem gre tez poprzez naprawe w ea nic to nie pomoglo licze na szybka pomoc.dziekuje
Hej Oli5453
Rozumiem frustrację – gdy gra regularnie klatkuje, naprawdę trudno cieszyć się rozgrywką. Na początek wykonaj proszę dwa szybkie kroki:
Jeśli problem nadal będzie występował, daj proszę znać: