Oli5453
16 days agoNew Novice
Niestabilne połączenie
od 2 tygodni mam problem z niestabilnym internetem w grze ea fc 26 sa ciagle frizy przez to nie da sie grac co roku mam problem z fifa mam nadzieje ze ktos mi w koncu pomoze .
Dzięki za komplet danych. Sprzęt masz bardzo mocny i DxDiag nie pokazuje problemów z kartą czy pamięcią. Frizy pojawiają się tylko w online, a z raportu meczów widać coś ważnego - ping masz niski 11-13 ms, ale masz stałą utratę pakietów 0.7% do nawet 2.0%. I właśnie to najczęściej powoduje takie mikroprzycięcia. Nawet 1-2% utraconych pakietów w trybach online potrafi dawać dokładnie takie objawy jak opisujesz - chwilowe freezy, spowolnienia animacji, „szarpnięcia”.
INFORMACJA: Włącz jakość usługi (QoS) na swoim routerze
To bardziej zaawansowana zmiana w sieci, dlatego aby uzyskać szczegółowe instrukcje, wykonaj kroki opisane w instrukcji obsługi routera.
Na niektórych routerach dostępna jest opcja QoS umożliwiająca ustawienie priorytetów dla określonego ruchu sieciowego. Ustalenie priorytetów ruchu sieciowego w grze EA SPORTS FC™ 24 może sprawić, że połączenie będzie szybkie (niższy ping) i niezakłócane przez inny ruch w tym paśmie (mniej utraconych pakietów i mniejsza zmienność opóźnienia).Jeśli udostępniasz swoją sieć innym osobom lub w tym samym czasie używasz jej do różnych rzeczy, pomoże ci to zapewnić odpowiednią przepustowość dla pakietów danych gry.