Forum Discussion

Magnetto7777's avatar
Magnetto7777
Rising Novice
3 months ago

Problem dotyczy Ps5.

Nie mogę zagrać w żadną rozgrywkę online wyrzuca mnie z gry na Rivals mam widok stadionu i potyczke Arsenal vs Arsenal a z Rush i Draft wyrzuca od razu jakbym poddawał mecz co się dzieje mam tak od 3 dni już jeśli nie dłużej proszę o pomoc

5 Replies

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    3 months ago

Hej Magnetto7777​ 

Podeślij historię błędów z PS5, ocenę połączenia a w międzyczasie zrestartuj router i przetestuj rozgrywkę zupełnie nowym składem.

Przejdź do Web App lub Companion i utwórz zupełnie nowy skład. Nie edytuj już istniejącego, ale dodaj do listy składów nowy i ustaw jako aktywny. Usuń także dotychczasowe taktyki i dodaj 1 nową. Zalecam także zmienić obecną formację, stroje zawodników i ustawić inny stadion niż dotychczas (bez dodatkowych elementów).

• Nie sprzedawaj zawodników z poprzedniego składu 
    • Do nowego składu nie przypisuj zawodników, którzy byli w poprzednim składzie ani kart specjalnych np. EVO
  • Dziękuję za szybką odpowiedź spróbuję oczywiście to wdrożyć a tu bledy.. ocena połączenia jeszcze postaram sie dosłać do wątku 

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    3 months ago

Dzięki za screeny Magnetto7777​ Podsyłam dalsze wskazówki:

• Upewnij się, że uruchamiasz FC 26 z lokalnej instalacji, a nie przez streaming w chmurze. Jeśli używasz streamingu, przełącz na lokalną instalację lub zastosuj zalecenia Sony.
    • Przy komunikacie błędu CE-118527-4 wykonaj Test połączenia z internetem i połącz sieć ponownie. Jeśli używasz Wi-Fi - zbliż PS5 do routera lub podłącz LAN. Zalecenia PlayStation
    • Zaktualizuj system PS5 do najnowszej wersji i - jeśli błąd CE-108262-9 wraca - uruchom konsolę w trybie awaryjnym i wykonaj Odbudowę bazy danych.
    • Na wszelki wypadek sprawdź ogólne wskazówki Sony dot. łączności - porty PSN, ponowna konfiguracja sieci, restart sprzętu sieciowego. 

Przy okazji - Twój raport połączenia (ping 55.5 ms, jitter 7 ms, loss 0.01%) wygląda ok do gry online, ale streaming w chmurze bywa bardziej wrażliwy na wahania. Jeśli po powyższych krokach nadal masz wyrzucenia z Rivals i Rush, daj znać: napisz czy grasz lokalnie czy w streamingu oraz czy udało Ci się przetestować nowy skład.

• Dzięki za wyczerpującą odpowiedź. 

Nie korzystam ze streamingu w chmurze .. mam grę na płytce kupioną razem z konsolą i odpalam w napędzie.  Próbowałem wszystkiego juz.. na początku wszystko działało bez zarzutu a korzystałem z tego samego internetu ustawień itp.. wydaje mi się ze po aktualizacji zaczął sie problem z graniem on line.. Teraz jestem na etapie instalowanie gry na nowo i może to coś pomoże. 

Featured Places

Node avatar for FC 26 Problemy techniczne

FC 26 Problemy techniczne

Masz problemy z FC 26? Dołącz tutaj, aby znaleźć pomoc w kwestiach związanych z łącznością, wydajnością, awariami i nie tylko.Latest Activity: 2 hours ago
1,262 Posts