Forum Discussion

AdiHash966's avatar
AdiHash966
Newcomer
1 month ago

Problem z FC26 po pierwszej połowie meczu.

Witam. Za każdym razem w drugiej połowie meczu występują katastrofalne lagi, zawieszanie i ścinanie się gry. Zrobiłem już chyba wszystko co mogłem zrobić, problem występuję nadal. Obnizone fps, sterowniki najnowsze, aktualizacje naprawione, directX naprawiony. Nie mam już pojęcia czym to może być spowodowane. Liczę na aktualizację fify lub jakąkolwiek pomoc z grą. W FC25 nie było takich problemów jak tutaj. Pozdrawiam

4 Replies

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    1 month ago

Hej AdiHash966​ 

Dzięki za Twój post- skoro problem pojawia się regularnie po pierwszej połowie, to ważne będzie doprecyzowanie jednej rzeczy.

Czy te lagi występują:

• tylko w trybach online (UT, Rivals, Champs)?
    • czy również w trybach offline (np. szybki mecz, kariera, Squad Battles offline)?

Daj też znać czy FPS realnie spadają (np. z 60 do 20), czy gra wygląda płynnie, ale reakcje są opóźnione?

• WilqTheBest's avatar
    WilqTheBest
    Newcomer
    1 month ago

u mnie również występują takie problemy w trybach offline po pierwszej połowie gra była ledwie grywalna a od dnia dzisiejszego (10.03.26) nawet menu główne się zacina i ledwo da się cokolwiek zrobić (nawet ustawienia graficzne na niskich nie pomagają a jeszcze aktualizację wcześniej gra chodziła bez zarzutów na wysokich)

• Kamka92's avatar
    Kamka92
    Seasoned Novice
    1 month ago

U mnie również to samo występuje, przed aktualizacją można było grać chociaż offline karierę, teraz nie idzie w żaden tryb grać. Dramat!!

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    1 month ago

Dzięki za dołączenie do rozmowy Kamka92​ WilqTheBest​ 

Na start usuńcie uszkodzone pliki gry – w tym Ustawienia osobiste (gra utworzy je ponownie przy starcie). Czasem po aktualizacji właśnie te pliki powoduje dziwne zachowanie tempa meczu.

Dajcie też znać, na jakiej platformie gracie (PC / PS / Xbox) – to pomoże doprecyzować kolejne kroki.

Warto jeszcze sprawdzić:

– czy zwykły mecz offline (poza UT) działa w 100% normalnie
    – czy problem zmniejsza się po zmianie stadionu na najmniejszy
    – czy po pełnym wyłączeniu gry i odczekaniu kilku minut tempo pierwszego meczu jest lepsze