Forum Discussion

tym3q's avatar
tym3q
Newcomer
8 hours ago

Problem z grą

Kupiłem PS5 dla narzeczonej ale korzystając z okazji kupiłem też tam FC (zwykle gram na PC) i zastanawiam się jak ludzie na PS5 grają bo różnica jest tak wielka że się w to grać nie da. Jest taki input delay że Ci ludzie to czołgi. Wy tak gracie?

Gram w każdą grę z pingiem 3 ms, według EA mam 99/100 punktów w raporcie jakości połączenia. Od początku fc26 mam ogromne opóźnienie sygnału wejściowego, zmierzone w grze na 0,5 s/1,0 s. Na początku myślałem, że gra jest po prostu powolna i ospała. W 50% przypadków moje ruchy umiejętności w ogóle nie są rejestrowane, a gdy już są, to jest to najwolniejsza animacja w historii, jakby były wykonywane w zwolnionym tempie. Kiedy naciskam podanie, podanie jest rejestrowane tak późno, że przeciwnik może je przechwycić (wypróbowałem to z każdym ustawieniem), odbiory są rejestrowane tak późno, że zawsze chybiają, a zawodnicy z piłką nie biegną, gdy naciskasz R2. Na przykład najprostszą rzeczą jest drybling do przodu, widzisz przeciwnika i unikasz go, obracając się. Moje opóźnienie sygnału wejściowego jest tak straszne, że zawodnik nawet się nie odwraca, a ty dryblujesz prosto na niego. To sprawia, że ​​gra jest niegrywalna do tego stopnia, że ​​cały czas muszę grać, jakbym był w plecy o sekundę. I tak, wypróbowałem wszystkie ustawienia w grze i na konsoli, gram na PS5. Od czasu do czasu gra działa płynnie, gdy wszystko jest rejestrowane na czas i szybko, a gracze czują, że reagują. Czy ktoś ma podobny problem? I czy ktoś wie, co to ma wspólnego?

Robiłem parę podejść, teraz całkiem odpuściłem grę w to na PS5 bo to nie ma sensu. 

No RepliesBe the first to reply

Featured Places

Node avatar for FC 26 Problemy techniczne

FC 26 Problemy techniczne

Masz problemy z FC 26? Dołącz tutaj, aby znaleźć pomoc w kwestiach związanych z łącznością, wydajnością, awariami i nie tylko.Latest Activity: 3 hours ago
1,170 Posts