Problem z płynnością EA FC 26 na PC
Mam problem z płynnością ea fc 26 na pc. Czasami gdy odpale gre, działa ona bez problemu w 60 fpsach, a czasami po odpaleniu menu działa płynnie, natomiast po odpaleniu meczu zaczyna strasznie się zacinać, po wyjściu z meczu w menu również występują lagi. Dopiero czasami po wielu próbach odpalenia gry i testowego meczu na bota, jeśli nie gra nie laguje to mogę spokojnie pograć. Mam ustawienia wszystkie na niskie, wyłączony vsync i inne opcje typu dynamiczne skalowanie czy dynamiczne pasma włosów, samo skalowanie ustawione na 90, rozdzielczość próbowałem zarówno 1920x1080, 1600x900 jak i 1280x720 i w każdej występuje ten sam problem, w panelu nvidia wszystkie ustawienia pod kątem wydajności, wyłączony geforce experience, nie mam żadnych działających programów w tle. Gram na laptopie Asus TUF A15, więc też zawsze upewniam się że używam karty nvidia (w panelu również mam ustawione domyślne używanie RTX-a). Próbowałem również skorzystać z tipa, który mówi o wyłączeniu usługi gameinput ale nie pomogło. Wiem, że mój sprzęt raczej spełnia minimalne a nie zalecane wymagania, ale wystarczy mi w miare płynna gra (celuje chociaż w te 40-60fps) na najniższych detalach. Dodam, że z EA FC 25, która miała identyczne wymagania, nie miałem żadnych problemu z płynnością.
Mój komputer:
-Ryzen 7535HS
-RTX 3050 4gb
-16 gb RAM
-dysk SSD 1TB (400gb wolnego miejsca)
-Windows 11 na bieżąco aktualizowany
-zawsze gram na laptopie podłączonym do zasilania
-do komputera podłączone są myszka roccatt burst, klawiatura kfa stealth03 i kontroler od xboxa firmy powerA
-gram na monitorze xiaomi g27i