Forum Discussion

Goofy2137's avatar
Goofy2137
Rising Novice
4 days ago
Solved

Problem z włączeniem gry

Próbuję odpalić grę na nowym komputerze, ale dochodzę tylko do momentu paska ładowania AC, a później gra zamyka się bez żadnego komunikatu. Generalnie widziałem wszystkie Wasze thready dotyczące tego problemu i próbowałem na prawdę wszystkiego, więc od razu załączam DXDiag.

• Uwielbiam znaleźć rozwiązanie zaraz po tym jak napisze ticket :D Ale udało mi się znaleźć rozwiązanie - na moim komputerze była aplikacja GameFirst, która podczas startu "optymalizowała system" włączała mocniejszy tryb na zasilaniu itp. I to ta aplikacja powodowała u mnie konkretnie problem ze startem gry - po jej wyłączeniu i ponownym uruchomieniu gry, zadziałało bez problemu. Postuje, bo może ktoś ma te aplikację u siebie i powoduje ten sam problem.

3 Replies

• Goofy2137's avatar
    Goofy2137
    Rising Novice
    4 days ago

Uwielbiam znaleźć rozwiązanie zaraz po tym jak napisze ticket :D Ale udało mi się znaleźć rozwiązanie - na moim komputerze była aplikacja GameFirst, która podczas startu "optymalizowała system" włączała mocniejszy tryb na zasilaniu itp. I to ta aplikacja powodowała u mnie konkretnie problem ze startem gry - po jej wyłączeniu i ponownym uruchomieniu gry, zadziałało bez problemu. Postuje, bo może ktoś ma te aplikację u siebie i powoduje ten sam problem.

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    3 days ago

Hej Goofy2137​ 

Cieszę się, że udało Ci się to rozgryźć. To bardzo cenna wskazówka z tą aplikacją. Takie „optymalizatory” systemu potrafią ingerować w zasilanie i procesy w tle, co faktycznie może blokować start gry.

Oznaczam Twój wpis jako rozwiązanie, żeby inni, którzy mają ten sam problem, mogli szybciej na to trafić i z tego skorzystać.

Dzięki jeszcze raz za podzielenie się rozwiązaniem

Featured Places

Node avatar for FC 26 Problemy techniczne

FC 26 Problemy techniczne

Masz problemy z FC 26? Dołącz tutaj, aby znaleźć pomoc w kwestiach związanych z łącznością, wydajnością, awariami i nie tylko.Latest Activity: 1 hour ago
1,302 Posts